Home » Tehnologie & Știinta » Cum arăta Internetul acum patru decenii

Cum arăta Internetul acum patru decenii

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 13:31
Cum arăta Internetul acum patru decenii

Internetul este o mare care se află într-o continuă creștere și cuprinde milioane de oameni, conectați printr-o rețea de smartphone-uri, tablete, ceasuri, mașini și chiar jucării sexuale. Totuși, acum 40 de ani era altfel.

David Newbury a dat tweet unei hărți pe care a desenat-o tatăl său acum 40 de ani și care arată cum era, de fapt, Internetul atunci. Tatăl lui Newbury a lucrat ca manager informatic la Carnegie Mellon University, fiind unul dintre pionierii tehnologiei calculatoarelor. Atunci, proiectul se numea Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) și era finanțat de Guvern, dar fost abandonat în 1990. Ciudat sau nu, acel proiect a devenit baza Internetului pe care îl folosim astăzi fiecare dintre noi, scrie iflscience.com

Mai jos aveți schița Internetului, iar asta arată că, din 45 de calculatoare, doar 40 erau conectate la Internet. Pătratele reprezintă noduri- echivalente cu router-ul de astăzi-, iar cercurile ovale reprezintă host-urile- care denotă un calculator.

sursa foto: www.iflscience.com

De asemenea, pe Reddit erau unele zvonuri că, de fapt, harta reprezintă niște proiecte ale unor laboratoare universitare sau baze militare. Unele dintre zvonurile acestea circulă și astăzi.

Aici avem harta Internetului de astăzi:

sursa foto: www.iflscience.com