Cum poți să găsești parolele ascunse și salvate în Windows. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

de:
28 12. 2021, 12:21
Cum poți să găsești parolele ascunse și salvate în Windows

Când accesați diferite browsere web, rețele Wi-Fi ori alte aplicații de pe computer, sistemul de operare Windows poate reține parolele pe care le-ai setat. Acestea sunt stocate în câteva locații ale sistemului. Cum să găsiți parolele ascunse și salvate în Windows puteți afla în materialul următor!

Cum găsești parolele salvate în Windows?

Parolele salvate în Windows pot fi găsite cu ajutorul unui instrument numit Credential Manager. Acest program funcționează ca o bază de date. Poate reține toate website-urile accesate cu un anumit browser, precum Google Chrome, dar și a parolelor setate. Pentru a găsi parolele setate de ține pentru diferite programe sau conturi de mail, ori alte aplicații urmați pașii următori:

Pasul 1: Accesați meniul  Windows.

Pasul 2: Tastați Credential Manager.

Pasul 3: Aici există două categorii: Web Credentials (conține parolele setate pe website-uri) și Windows Credentials (stochează parolele personale din calculatorul vostru).

Pasul 4: Pentru a afișa parola dorită, dați click pe săgeata și apoi alegeți opțiunea Show.

Pasul 5: Va trebui să introduceți parola contului. După ce o introduceți apăsaţi  butonul OK și veți avea acces la parola dorită.

Cum găsești parolele salvate în Google Chrome?

Indiferent de browserul web folosit (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge sau Safari) puteţi găsi parolele în același mod. Pentru aflarea parolelor urmați pașii:

Pasul 1: Fă click pe butonul din colțul din dreapta-sus și apoi pe Setări.

Pasul 2: Apoi selectați opțiunea Afișați setări avansate.

Pasul 3: Accesați opțiunea Parole și formulare.

Pasul 4: Faceți click pe Gestionați parolele salvate.

Pasul 5: Selectați parola dorită și apoi click pe Afișare. Astfel, veți găsi parola pe care o căutai.

Windows 11

Windows 11 este o versiune nouă a sistemului de operare Windows NȚ, anunțat pe 24 iunie 2021, și dezvoltat de către Microsoft. El a fost lansat pe 5 octombrie 2021 și este succesorul lui Windows 10, lansat în anul 2015. Upgrade-ul la noul noul sistem de operare Windows va fi disponibil gratuit pentru dispozitivele care au deja instalat Windows 10.

Windows 11 poate fi instalat prin Windows Update, dar va trebui să verificaţi dacă aveți destul spațiu disponibil pe calculatorul dumneavoastră. La conferința pentru dezvoltatori Microsoft Build 2021, CEO-ul și președintele Satya Nadella a menționat următoarea versiune de Windows, în timpul discursului principal.

La doar o săptămână după prezentarea lui Nadella, Microsoft a început să trimită invitații pentru un eveniment dedicat Windows Media ce urma să aibă loc pe 24 iunie 2021. Microsoft a postat, de asemenea, un film de 11 minute din Windows pe YouTube la data de 10 iunie, iar mulți oameni speculează că durata clipului video ar fi o referință la numele sistemului de operare, respectiv Windows 11.

Pe 24 iunie 2021, Windows 11 a fost anunțat oficial la un eveniment virtual. Potrivit lui Nadella, Windows 11 este „o reimaginare a sistemului de operare”.

Cerințe hardware pentru Windows 11

Procesor – un procesor compatibil pe 64 de biți ( x86-64 sau ARM64) cu cel puțin 1 GHz și cel puțin 2 nuclee

Memorie (RAM) – cel puțin 4 GB

Spatiu de stocar – cel puțin 64 GB

Placă grafică – compatibilă cu DirectX 12 sau o versiune mai nouă, cu driverul WDDM 2.0

Afișare – afișaj de 720p mai mare de 9” diagonală

Conexiune la internet și conturi Microsoft – conexiunea la internet și contul Microsoft sunt necesare pentru a finaliza configurarea pentru prima dată pentru Windows 11 Home