Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să îți recuperezi adresa de e-mail, dacă îți uiți parola. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Cum poți să îți recuperezi adresa de e-mail, dacă îți uiți parola. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Voicu Costin / 23.12.2021, 10:10
Cum poți să îți recuperezi adresa de e-mail, dacă îți uiți parola. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Până la apariția rețelelor sociale, e-mailul reprezenta principala modalitate de comunicare a persoanelor. Folosite la început și în scop personal, acum, această metodă de a comunica este folosită mai mult în scop profesional. În caz că vrei să accesezi un e-mail mai vechi, pentru a reciti câteva informații necesare și ai uitat parola, urmează pașii următori și vei putea reuși.

Recuperarea unei adrese de Gmail

E-mailul este accesat zilnic de milioane de utilizatori, în scop personal, dar mai mult profesional. Comunicarea dintre companii se face prin intermediul e-mailului acum.

Gmail este o aplicație web de e-mail oferită gratuit de Google. Serviciul a fost implementat, la început, doar în versiune beta în aprilie 2004, dar în anul 2007 a putut fi accesat de orice persoană în mod gratuit.

Există câțiva pași simpli prin care poți recupera o adresă de e-mail, fie că vorbim de Gmail sau Yahoo, cele mai folosite soluții pentru poșta electronică.

Pentru securizarea conturilor de Gmail, compania Google a adăugat câțiva factori de protecţie suplimentari: adăugarea unui nr. de tel, adăugarea unui alt e-mail de recuperare. Aceste două opțiuni în plus, te pot ajuta să îți recuperezi mai repede parola contului tău. Sunt date utile pe care Google le solicită pentru a confirma că ești deținătorul acelui cont.

Intrați în Google Account Recovery și introduceți adresa de e-mail pentru care doriți resetarea parolei sau numărul de telefon asociat. Acesta trebuie să fie același număr pe care l-ai folosit la crearea contului de Gmail.

După ce apeși pe butonul Next, ți se va solicita o parolă. Poți încerca să introduci una dintre parolele vechi pe care ți le amintești, iar dacă aceasta nu este corectă, completează cu numărul de telefon asociat contului. După ce confirmi numărul de telefon, Google va trimite un mesaj cu un un cod de verificare. După introducerea codului primit prin SMS, vei putea alege o parolă nouă.

Dacă ați uitat adresa de Gmail și doriți să o recuperați, repetați pașii de mai sus, cu mențiunea că, la primul pas, în loc de adresa de e-mail, vom adăuga numărul de telefon mobil asociat contului.

Recuperarea unei adrese de Yahoo

Yahoo! Mail este un serviciu gratuit de poștă electronică online oferit de Yahoo!. A fost inaugurat în anul 1997. Începând cu anul 2009, Yahoo! Mail servește peste 280 milioane de utilizatori și este, al doilea cel mai mare serviciu de poștă electronică online, după Gmail.

Pentru a recupera mail-ul folosit trebuie să accesezi pagina Sign-în Helper, unde va trebui să adaugi e-mailul sau nr. de tel. asociat contului. La fel ca și în cazul pașilor menționați mai sus, pentru recuperarea contului de Gmail, la fel se va proceda și în recuperarea contului de Y-mail. Veți primi trei opțiuni prin care poți continua procesul: verificarea prin contul de Google, dacă acesta este asociat cu cel de Yahoo, sau trimiterea unui cod de verificare pe adresa de e-mail de recuperare, ori pe numărul de telefon folosit la crearea adresei. După adăugarea codului primit prin SMS, veți putea schimba parola.

În cazul pierderii parolei sau a e-mailului este bine să folosiți toate opțiunile de recuperare a parolei oferite de platforma de poștă electronică, sau le puteți nota într-un document, pe telefon sau în calculator.