Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să transferi poze și clipuri video din contul Facebook. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Cum poți să transferi poze și clipuri video din contul Facebook. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Voicu Costin / 19.04.2022, 15:45
Cum poți să transferi poze și clipuri video din contul Facebook. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Facebook este probabil cea mai utilizată rețea socială la nivel mondial. Cu peste 2 miliarde de utilizatori, se leagă conexiuni și sunt postate poze și filmulețe în fiecare zi de numărul milioanelor. Dacă te gândești să ștergi contul de Facebook, ar fi bine ca înainte de asta să te hotărăști ce vrei să faci cu conținutul media pe care l-ai încărcat până în prezent. Dacă vei închide contul, riști să pierzi tot acest conținut. Așadar, îți vom oferi câteva sfaturi pentru a putea salva conținutul postat până în prezent!

Google Photos, o opțiune bună pentru salvarea pozelor

Dacă îți dorești ca o perioadă să nu mai ai treabă cu mediul online și social, îți poți șterge profilul de  Facebook și de Instagram (dacă utilizezi) cu ușurință. Nu trebuie decât să intri în setări și să cauți opțiunea de a dezactiva contul sau de a-l șterge.

Înainte de a face acest lucru, trebuie să știi că după ce selectezi opțiunea de ștergere a profilului, nu vei mai putea recupera conținutul de pe profilul tău (poze, filmulețe). De aceea, mult mai bine este să ții toate fișierele de acest gen în cloud și le poți accesa de acolo oricând dorești.

Iar unul dintre cele mai bune și mai sigure locuri pentru păstrarea fotografiilor și a videoclipurilor este Google Photos, cea mai folosită bibliotecă de imagini la nivel mondial. În acest mod, pozele și filmulețele pe care le-ai adunat de-a lungul timpului pe Facebook le vei putea accesa oricând îţi doreşti.

Google Photos oferă spaţiu de stocare nelimitat şi o funcţie de căutare inteligentă, astfel încât fișierele salvate în această bibliotecă să fie uşor de accesat. În urma unui parteneriat semnat între Facebook și Google, ai posibilitatea să transferi toate fotografiile și clipurile video din contul tău personal de Facebook în Google Photos.

Cum transferi poze și filmulețe din Facebook

Procedura de transfer a tuturor fotografiilor și filmulețelor din Facebook în Google Photos este foarte simplă. Trebuie doar sa urmezi pasii de mai jos, iar la final vei observa ca procesul de transfer s-a realizat cu succes și a putut transfera orice fișier ți-ai dorit, direct în contul tău Google.

Noua opțiune poate fi accesată din secțiunea „Settings” a contului tău personal de Facebook, la secțiunea „Your Facebook Information”. Aici vei accesa opțiunea „Transfer a copy of your photos and videos”, iar mai departe vei da click pe „Choose Destination”, iar singura opțiune disponibilă este în momentul de față Google Photos.

Va trebui să alegi, ce fotografii şi videoclipuri să salvezi, pentru că nu se pot transfera simultan ambele tipuri de fișiere. Apasă „Next” și ți se va cere să introduci parola contului de Facebook pentru autentificare. Pentru ca transferul de fișiere să poată fi realizat este necesar să te conectezi mai întâi la contul tău Google unde se va realiza transferul.

La final ți se va cere să confirmi transferul apăsând butonul „Permiteţi”, iar în acel moment transferul de fișiere va putea începe. La final, verifică mai întâi dacă toate fișierele sunt prezente și în contul de Google Photos, apoi poți șterge liniștit profilul de Facebook.