Home » Tehnologie & Știinta » Cum scanezi un document cu un telefon Iphone sau Android. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Cum scanezi un document cu un telefon Iphone sau Android. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Voicu Costin / 10.03.2022, 08:39
Cum scanezi un document cu un telefon Iphone sau Android. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Sunt momente când avem nevoie să trimitem un document scanat unei persoane, dar să nu avem scanner acasă. Poate nici un centru de printare nu găsim prin apropiere să putem scana documentele necesare. Smartphone-urile vin însă, cu o funcție care ne scoate din această încurcătură. Chiar dacă ai Android sau iOS, poți folosi una din aplicațiile pe care le găsești în telefon. Cum scanăm un document cu telefonul?

Cum scanezi un document cu un telefon cu Android

Dacă deții un telefon cu sistem de operare Android și vrei să scanezi un document, poți face acest lucru foarte ușor. Cu ajutorul aplicației preinstalate pe dispozitivul vostru veți putea scana orice document doriți. Aplicația Google Drive ne va ajuta să folosim scanerul telefonului. Trebuie doar să urmați pașii:

  • Deschide aplicația Google Drive și dă click pe semnul situat în colțul din dreapta-jos (+).
  • Selectează funcția Scanare din meniul afișat, apoi fotografiază documentul pe care vrei să-l scanezi și apasă butonul Gata.
  • Poți edita documentul scanat.
  • La final, apasă butonul Terminat.
  • După finalizarea procesului, puteți accesa documentul scanat din secțiunea Recente (se află în colțul din stânga sus). Îl puteți distribui pe e-mail sau pe o aplicație de chat.

Cum scanezi un document cu un iPhone

Operațiunea de scanare este similară în cazul telefoanelor care au sistemul de operare iOS, însă, în acest caz, vei folosi aplicația Notițe. Pentru a efectua scanarea unui document folosind un iPhone va trebui să parcurgi pașii:

  • Deschide aplicația Notițe și apasă simbolul „+” pentru a creea o notiță nouă.
  • Apoi atinge simbolul Camera și selectează opțiunea Scanare Documente.
  • Fotografiază documentul.
  • Dacă telefonul este în modul Automat, documentul va fi scanat automat. Dacă trebuie să scanezi manual, atinge butonul Obturator sau unul dintre butoanele pentru volum.
  • Trage colțurile pentru a potrivi scanarea în pagină și selectează opțiunea Păstrați scanarea.
  • Selectați Salvați sau adaugă scanări suplimentare la document.

Aplicația Notițe îți permite să editezi imaginile scanate. Poți să adaugi mai multe pagini, să schimbi culoarea sau să adaugi note scrise de mână.

Alte aplicații de folosit pentru scanarea unui document cu telefonul mobil

CamScanner

Această aplicație te ajută să scanezi orice tip de document. Vine cu o multitudine de funcții și reușește să scaneze documentele rapid și eficient. Se poate folosi ușor și beneficiază și de funcția de decupare inteligentă (smart cropping) și auto optimizare (auto enhencement). În acest fel, nu mai este nevoie să pierdeți prea mult timp pentru a decupa poza.

Adobe Scan

Este una dintre cele mai bune aplicații de scanare a documentelor, care permite salvarea documentelor în format PDF. La fel se întâmplă și în cazul aplicației Google Drive.

EasyScanner

Este o aplicație de scanat foarte ușor de utilizat, care oferă utilizatorilor funcții de recunoaștere text și salvarea documente în format PDF și fotografie.

Microsoft Office Lens

Permite salvarea documentelor nu doar în format PDF, ci și în format Word sau Power Point. Necesită cont Microsoft pe telefon și instalarea pachetului Office pe smartphone, dacă nu îl aveți deja preinstalat.