Home » Tehnologie & Știinta » De ce au unii oameni o gaură în plus în ureche

De ce au unii oameni o gaură în plus în ureche

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 19:18
De ce au unii oameni o gaură în plus în ureche

Poate că ai observat că unii oameni au o gaură abia vizibilă deasupra cartilajului urechii și care se unește cu fața. Poate credeți că e urma unui piercing de la 15 ani? Vă înșelați!

Doar 0,1% din populația SUA are o asemenea gaură, 0,9% in UK iar între 4 – 10% în Asia și unele zone din Africa, potrivit unui studiu. În Coreea de Sud s-ar putea să fie undeva pe la 5% și cel mai des este întâlnit la persoanele de origine asiatică sau africană, informează iflscience.com.

De fapt, această gaură este o problemă congenitală, denumită „sinus preauricular”. Cu toate că, în sine este nedăunătoare, poate fi predispusă la infecții. Aceasta este cauzată de primul și al doilea arc faringian și este o structură care se găsește în toate vertebrele care apar în timpul dezvoltării embrionare. La mamifere ele se dezvoltă și formează structura capului și a gâtului, iar la pești ajută la dezvoltare branhiilor.

Sunt, oare, aceste legături ciudate, conduse de biologul Neil Shubi, rezultatul „evoluției branhiilor de pește”? Evident, asta este doar o teorie care nu a fost încă testată, dar, cu toate acestea, dacă ești convins că încă ai apendice și piele de găină din cauza evoluției, este foarte posibil să fie așa.

Tags: