Home » Tehnologie & Știinta » De ce Facebook are culoarea albastru. 10 curiozități și lucruri interesante despre cea mai puternică rețea de socializare din lume

De ce Facebook are culoarea albastru. 10 curiozități și lucruri interesante despre cea mai puternică rețea de socializare din lume

Voicu Costin / 15.01.2022, 11:08
De ce Facebook are culoarea albastru. 10 curiozități și lucruri interesante despre cea mai puternică rețea de socializare din lume

Facebook este aplicația din mediul virtual cea mai folosită de 18 ani, de când a fost lansată. Fiind cea mai populară la nivel global, peste două miliarde și jumătate de utilizatori o accesează zilnic. De ce Facebook are culoarea albastră și care sunt cele mai interesante curiozități despre cea mai populară rețea socială aflăm imediat! Descoperă o serie de lucruri uimitoare despre Facebook mai puțin știute!

Facebook, noul Meta

Facebook este un serviciu american de rețele sociale online și de rețele sociale deținut de Meta Platforms. Aplicația a fost fondată în 2004 de Mark Zuckerberg, împreună cu colegii studenți de la Harvard, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes. Numele său provine de la cărțile de vizită oferite studenților americani.

Calitatea de membru a fost inițial limitată la studenții de la Harvard, extinzându-se treptat la alte universități nord-americane și, din 2006, la orice persoană care are vârsta de peste 13 ani. Începând cu 2020, Facebook a susținut 2,8 miliarde de utilizatori activi lunar și s-a clasat pe locul șapte în ceea ce privește utilizarea internetului la nivel global. A fost cea mai descărcată aplicație mobilă din anii 2010.

Facebook poate fi accesată de pe dispozitive cu conexiune la internet, cum ar fi computere personale, tablete și smartphone-uri. După înregistrare, utilizatorii pot crea un profil unde scriu informații despre ei înșiși. Aceștia pot posta texte, fotografii și videoclipuri care sunt partajate cu alți utilizatori.

De asemenea, utilizatorii pot comunica direct între ei prin intermediul aplicației Facebook Messenger.

Subiect al numeroaselor controverse, aplicația Facebook a fost adesea criticată pe probleme precum confidențialitatea utilizatorilor (ca și în cazul scandalului de date Cambridge Analytica), manipularea politică (ca și în cazul alegerilor din SUA din 2016), efecte psihologice precum dependența și stima de sine scăzută și conținut precum știri false, teorii ale conspirației, încălcarea drepturilor de autor și discursul instigator la ură.

10 curiozități despre Facebook

  1. De ce Facebook este albastrul? Mark Zuckerberg suferă de deuteranopie, care nu îi permite să distingă între roșu și verde. Albastrul este singura culoare pe care o recunoaște.
  2. În octombrie 2021, Facebook a anunțat că noul nume al companiei va fi Meta.
  3. Meta Platforms, Inc. cunoscut și sub numele de Meta și cunoscut anterior ca Facebook Inc. este un conglomerat tehnologic multinațional cu sediul în Menlo Park, California. Compania este organizația-mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp.
  4. Cuvântul „ meta ” provine din limba greacă , adică „dincolo”, indicând o motivație futuristă.
  5. Cei mai mulți utilizatori de Facebook sunt în India: aproximativ 270 de milioane de utilizatori. Pe locul următor se află SUA cu 190 de milioane de useri. Europa numără 38,7 de milioane de utilizatori.
  6. Prima fotografie postată pe Facebook a fost cu o pisică. Aceasta a fost urmată de multe poze cu fete.
  7. În fiecare lună, platforma Facebook este accesată de peste 1,3 miliarde de ori. În medie, un utilizator obișnuit petrece aproximativ 40 de minute pe rețea în fiecare zi.
  8. Coca-Cola este cea mai populară companie cu peste 80 de milioane de urmăritori pe Facebook. Pe locurile următoare se află Disney și Converse.
  9. Una din trei persoane se simt mai rău după ce accesează rețeaua de socializare.
  10. În fiecare minut apar pe Facebook circa două milioane de noi „like”-uri.