Home » Tehnologie & Știinta » Această dronă de jucărie va fi controlată prin gesturile mâinii

Această dronă de jucărie va fi controlată prin gesturile mâinii

Sebastian Rotaru / 20.02.2017, 15:33
Această dronă de jucărie va fi controlată prin gesturile mâinii

Dronele de jucărie încep să devină din ce în ce mai inteligente și mai stabile, dar controlarea acestora este în continuare una jalnică, iar telecomanda cu multe butoane este un chin pentru cine vrea să se joace cu o dronă.

Ei bine, acest lucru se schimbă, deoarece drona Aura, creată de compania KD Interactive, și-a prezentat la New York Toy Fair 2017 o invenție care elimină de tot telecomanda cu care se controlau dronele de jucărie. Tehnologa constă într-o mănușă care te lasă sa-ți conduci drona prin mișcările mâinii. Împrumutată din aplicațiile militare, tehnologia Gesturebotics, concepută de către compania LocoRobo (o companie care produce roboite la prețuri accesibile), necesită mai mult decât rotirea sau scuturarea mânii pentru a conduce drona, informează cnet.com.

Evident, nu înseamnă că prin simplificarea controlului dronei, nu vei avea șanse mari să dai cu ea de pământ, așa că cei de la KD s-au gândit că ar fi păcat să îți distrugi jucăria și au creat o cușcă în care aceasta este în siguranță, iar în momentul în care aceasta se lovește ceva, datorită designului cuștii, aceasta se va rostogoli.

De asmenea, tehnologia folostiă va fi una „fără cap”, adică indiferent de direcția în care este teleghidată drona, ea va zbura doar în direcția în care vrei tu, iar distanța și înălțimea au fost de asemenea limitate pentru o siguranță sporită.

Drona Aura se află în faza de producție și va avea un preț cuprins între 100 și 130 de dolari.

Dronele sunt un pas tehnologic foarte important, iar doi frați din Afganistan au creat o dronă care poate detecta minele terestre. Detectorul de mină pe bază de vânt, Kafon, a fost inițial o minge creată din bambus, oțel și plastic, care elimina minele terestre prin suflarea vântului. Curând, sistemul nou și îmbunătățit de detectare a minelor a luat naștere și este o afacere care va merita. Până acum nu a existat nicio opțiune sigură sau cu un preț accesibil pentru detonarea minelor terestre. Mina Kfton, cum este denumită drona, cartografiază, detectează și detonează minele de 20 de ori mai repede decât tehnologia folosită în prezent