Home » Tehnologie & Știinta » Huawei Mate 9 a ajuns oficial în România. Preț și specificații

Huawei Mate 9 a ajuns oficial în România. Preț și specificații

Luminita Nitoiu / 24.01.2017, 18:27
Huawei Mate 9 a ajuns oficial în România. Preț și specificații

Huawei Mate 9, smartphone-ul de top lansat de producătorul chinez acum două luni, a ajuns acum și în magazinele din România. 

Specificații Huawei Mate 9

Mult așteptatul telefon vine cu niște posibilități de fotografiere senzaționale, bazate pe sistemul dual camera, așa cu s-a folosit și la modelul Huawei P9. Camera are un senzor de 12 megapixeli pentru poze color şi unul de 20MP pentru poze alb-negru. Huawei Mate 9 oferă și zoom optic 2X. Camera foto principală are 8 megapixeli.

De altfel, în ceea ce privește abilitățile de fotografiere ale telefonului, continuarea colaborării Huawei cu Leica aduce din start o notă pozitivă, ca o garanție a calității.

Telefonul Huawei Mate 9 are cel mai rapid procesor din lume, potrivit specialiștilor în domeniu – HiSilicon Kirin 960, cu opt nuclee, dintre care patru rulează la 2,4GHz, iar celelalte la 1,8Ghz. Memoria RAM este de 4GB, ceea ce creează premisele unui smartphone care „zboară”.

Huawei Mate 9 vine preinstalat cu recenta versiune a sistemului de operare Android 7.0 Nougat. Producătorul chinez a adus cea mai nouă interfață de mobil, EMUI 5.0, care cuprinde o serie de îmbunătățiri la nivelul esteticii, dar și câteva abilități utile. Dintre acestea, ne-a atras atenția funcția de atingere accidentală (miss-touch), care ne salvează nervii de aprinderea permanentă a telefonului de câte ori trecem puțin cu mâna pe deasupra ecranului, din greșeală. Așadar, telefonul va „ști” să distingă interacțiunea reală de o atingere întâmplătoare.

Noul smartphone Huawei beneficiază și de tehnologia SuperCharge, datorită căreia vom putea utiliza telefonul câteva ore bune după o încărcare de numai 20 de minute, ceea ce este extrem de util, mai ales atunci când suntem grăbiți. 

Spaţiul de stocare este generos, de 64GB, și poate fi chiar extins, prin intermediul unui card microSD.

Preț Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 este disponibil în magazinele din România în varianta de culoare Space Gray, la prețul de 3.000 lei. La eMag, costă momentan 3250 lei.