Home » Tehnologie & Știinta » Administrația Trump și planul măreț de a trimite oameni pe Lună

Administrația Trump și planul măreț de a trimite oameni pe Lună

Sebastian Rotaru / 17.02.2017, 13:55
Administrația Trump și planul măreț de a trimite oameni pe Lună

Dacă tot a venit era lui Donald Trump, cei de la NASA au găsit oportun momentul de a trimite din nou oameni pe Lună, chiar înainte ca domnia Agenției să se termine.

NASA se gândește să trimită din nou oameni pe Lună, la mai bine de 45 de ani de când a efectuat prima misiune de acest fel. Administrația Trump caută să dezvolte un program care să implice o „rapidă” și „largă scală de dezvoltare spațială”. Prin colaborarea cu uriașe companii spațiale, ei vor să trimită noi stații spațiale pe orbită și echipaj uman pe pe orbita Lunii și, dacă se poate, chiar oameni care să pășească din nou pe suprafața Lunii, se arată în documentele interne, spune iflscience.com.

Asta ar putea însemna „astronauți privați americani, pe nave spațiale private, pășind pe Lună în 2020”. Ei mai vor și drepturi de proprietate pentru „America pe Lună, până în 2020”. Proiectul nu este bătut în cuie, dar NASA a luat deja la cunoștință aceste planuri și se pare că ideea de oameni pe Lună sunt bine pentru americani.

Administratorul NASA, Robert Lightfoot, a declarat, săptămâna aceasta, că a vorbit cu cei mai de înalți oficiali ai NASA despre adăugarea de astronauți pe zborul Misiunii de Explorare (EM-1). Planul actual pentru zborul EM-1 nu prevede un echipaj uman al navei Orion, care va orbita Luna și care folosește cea mai puternică rachetă de explorare – Space Launch System (SLS) – pentru prima oară. Noile documente arată că acest zbor va avea echipaj uman până la finalul anului 2018.

„Știu provocările care sunt asociate cu această propoziție, cum ar fi analizarea fezabilității tehnice, resurse suplimentare și un lucru în plus ar fi data lansării. Acestea fiind spuse, vreau să aud despre oportunități pe care le-ar putea prezenta (n.red – planul) pentru a accelera efortul primului zbor al echipei și ce ar însemna să finalizăm primul pas, adică cel care ar putea împinge oamenii mai departe în spațiu”, spune Bob Walker, un consilier al lui Trump de la Comitetul de Știință.

„Este, de asemenea, o oportunitate de a demonstra competen’ele noastre tehnologice. În cele din urmă cred că cei din China să se trezească la faptul că SUA intenționează să mențină preeminența în spațiu. Vă pot garanta că dacă nu continuăm cu acest program și nu facem un program ca acesta, chinezii conduc în aceasta direcție”, a decarat Bob Walker

Ne place sau nu, această administrație a dovedit că nu ezită în nimic din ceea ce și-a propus, deci… eu zic să stăm cu ochii pe pagina de Twitter a lui Donald Trump și să vedem când vor fi luate oficial aceste decizii.