Home » Tehnologie & Știinta » Război nuclear! Cum faci să te protejezi dacă se dă bomba: tot ce trebuie să știi

Război nuclear! Cum faci să te protejezi dacă se dă bomba: tot ce trebuie să știi

Redactia Știri / 14.04.2017, 13:20
Război nuclear! Cum faci să te protejezi dacă se dă bomba: tot ce trebuie să știi

Un atac nuclear este puțin probabil, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să știi ce ai de făcut în caz că te surprinde un asemenea eveniment.

În cazul unui atac nuclear, trebuie să luăm în calcul nu doar posibilitatea destul de scăzută a unui război la scară largă, ci și amenințările de terorism nuclear, care pot folosi bombe tactice, cu încărcătură mică, dar deosebit de periculoase. Acestea pot avea între 0,1 și 10 kilotone, în comparație cu bomba de la Hiroshima, care avea 15 kilotone, scriu cei de la Playtech.ro.

Michael Dillon, cercetător la Lawrence Livermore National Laboratory, a oferit în cadrul unui studiu din 2014, mai multe sfaturi cu privire la supraviețuirea în urma unui atac nuclear.

Cât timp nu te afli exact în zona unde este detonat un astfel de dispozitiv, ai șanse considerabile de a scăpa de un asemenea atac, doar că trebuie să fii extrem de atent la precipitațiile radioactive, cunoscute ca fallout în engleză.

Precipitațiile radioactive sunt un amestec de material al bombei, de pământ și alte rezidurii, care sunt vaporizate și iradiate, fiind apoi împrăștiate ca praf și purtate de vânt, în anumite direcții. Cele mai multe șanse le ai dacă rămâi înăuntru, dar trebuie să știi că nu toate clădirile oferă aceeași protecție împotriva reziduurilor.

Vezi Ghiodul AICI