Home » Tehnologie & Știinta » Cinci telefoane Sony se pregătesc să ajungă pe piață, din game de preț diverse

Cinci telefoane Sony se pregătesc să ajungă pe piață, din game de preț diverse

Luminita Nitoiu / 27.01.2017, 17:15
Cinci telefoane Sony se pregătesc să ajungă pe piață, din game de preț diverse

Despre telefoane Sony nu am mai auzit de multă vreme, însă în următoarea perioadă compania se pregătește să lanseze ceva nou, în cadrul evenimentului Mobile World Congress de anul acesta, de la Barcelona.

Vom vedea, la începutul lunii martie, nu unul, ci cinci telefoane Sony noi-nouțe, așadar compania se pregătește de o prezență semnificativă la ediția din 2017 a târgului Mobile World Congress.

Sony Yoshino va fi un smartphone Sony de top, probabil piesa de rezistență a companiei, ce va veni cu display de 5,5 inci și o rezoluție 4K, de 3840 x 2160 pixeli. Telefonul este gândit pentru fotografii de calitate, întrucât se zvonește că va încorpora senzorul Sony IMX400. Performanța va fi dată de noul procesor Qualcomm, Snapdragon 835, dar și de memoria RAM în variante de 4 sau de 6GB.

Tot cu display de 5,5 inci va fi și Sony BlancBright. Acest telefon Sony va avea o rezoluție a ecranului ceva mai mică, de 2560 x 1440 pixeli (QHD), dar stați liniștiți, diferența va fi insesizabilă. Pe partea de foto, același senzor IMX400 va fi integrat, iar performanțele telefonului, puțin mai mici, vor fi asigurate de un Snapdragon 653 și de 4GB de RAM.

Pe segmentul mediu, Sony Keyaki va fi doar o idee mai compact, cu ecran de 5,2 inci și rezoluție Full HD, la 1920 x 1080 pixeli. Telefonul va avea două camere, una principală de 23 de megapixeli și una pentru selfie-uri, de 16 megapixeli. Bineînțeles, cu asemenea senzori foto veți putea realiza poze reușite, pe care aveți spațiu suficient să le stocați și în telefon, căci vorbim de 64 de GB de memorie internă.

Tot din segmentul telefoanelor medii ca specificații ar trebui să facă parte și Sony Mineo, având în vedere prețul la care se zvonește că va ajunge pe piață, de 350 euro. Specificațiile tehnice nu se cunosc deloc.

Sony Hinoki va face parte din categoria de telefoane ieftine, dacă îi analizăm dotările: un ecran de 5 inci, cu rezoluție HD, de 1280 x 720 pixeli. Cele două camere foto vor fi de 16, respectiv 8 megapixeli, iar motorizarea va fi făcută printr-un procesor MediaTek Helio P20, cu 3GB de RAM. Smartphone-ul va putea stoca în limita a 32GB.