Home » Tehnologie & Știinta » Windows 10 îți va șterge automat documente din calculator! În ce condiții se va întâmpla acest lucru

Windows 10 îți va șterge automat documente din calculator! În ce condiții se va întâmpla acest lucru

Luminita Nitoiu / 24.01.2017, 17:20
Windows 10 îți va șterge automat documente din calculator! În ce condiții se va întâmpla acest lucru

Windows 10 a a beneficiat recent de o serie de actualizări cu produse și funcții noi, odată cu versiunea Build 15014, apărută în Windows Insider Program, adică .

Proaspătul update dezvoltat de Microsoft a adus ebook-uri noi în magazinul Windows Store, precum și o serie de funcții actualizate altele care au fost nou introduse cu această ocazie.

Windows 10 șterge fișiere: care sunt condițiile prestabilite

O funcție nou inclusă în cadrul Windows 10 este ștergerea automată a aunor fișiere din sistem, insă totul se petrece în anumite condiții foarte bine prestabilite. Nu este cazul să vă alarmați, nu este vorba despre nicio eroare și în niciun caz despre vreo rea-intenție din partea producătorului. Din contră, inginerii Microsoft au prevăzut o serie de situații foarte precise în care sistemul de operare să se autocurețe.

Windows 10 nu va șterge sub nicio formă documente personale. Este vorba de fișiere de sistem temporare, care nu mai sunt folositoare rulării sistemului și, odată adunate în număr mare, ajung să îngreuneze funcționarea calculatorului. Așadar, nu vă veți trezi că vă dispar documente personale, întrucât Windows 10 nu va șterge deloc fișiere care nu îi „aparțin”.

Potrivit specificațiilor Microsoft, funcția de auto-curățare va include și ștergerea fișierelor care ajung în Recycle Bin și stau acolo 30 de zile. Funcția este binevenită, dacă ne gândim că mulți dintre noi nici nu mai au grija golirii coșului de fișiere, până ajung să se acumuleze și cantități de câteva zeci de GB ce rămân inaccesibili pe disc – așadar, curățarea lor automată este binevenită. Singura dilemă, momentan, este dacă cele 30 de zile se referă la o perioadă calendaristică sau la o perioadă de activitate a PC-ului.

Windows 10 Build 15014 este o versiune beta cu funcții noi, care vor fi disponibile la scară largă în martie-aprilie, sub forma sistemului de operare Windows 10 Creator’s Update. Beta-ul este disponibil tuturor celor înscriși în programul Windows Insider, indiferent dacă sunteți utilizatori de Windows consumatori sau programatori. Dacă vă interesează, din câteva click-uri aici primiți toate versiunile beta direct pe sistem.