Home » Utile » Care este programul telecabinei din Sinaia și care este tariful pentru un drum dus întors

Care este programul telecabinei din Sinaia și care este tariful pentru un drum dus întors

Alexandru Cazacu / 29.07.2021, 16:53
Care este programul telecabinei din Sinaia și care este tariful pentru un drum dus întors

Sinaia este una dintre destinațiile preferate pentru vacanțele românilor, fiind și una dintre cele mai populare stațiuni de schi din România. Aici sunt nu mai puțin de 25 de kilometri de pârtii omologate. Totodată, începând din 2016, Sinaia are și cea mai moderna și mai spectaculoasă instalație de transport pe cablu din România.

Care este programul telecabinei din Sinaia și care sunt tarifele

La Sinaia există mai multe tipuri de transport pe cablu, iar fiecare dintre ele ajunge la cote diferite. Află în următoarele rânduri care este programul telecabinei din Sinaia, dar și care sunt tarifele pentru fiecare instalație.

Așadar, pentru gondola Sinaia (1000 – 1400) sau Gondola Carp (1400 – 2000), prețurile sunt următoarele:

  • Urcare – 25 lei pentru adulți / 20 lei pentru copii
  • Coborâre – 25 lei pentru adulți / 20 lei pentru copii
  • Urcare + coborâre – adulții vor plăti 45 lei/ pentru copii 30 lei

Tarife Gondola Sinaia + Gondola Carp:

  • Urcare – 45 lei pentru adulți / 30 lei pentru copii
  • Coborâre – 45 lei pentru adulți / 30 lei pentru copii
  • Urcare + coborâre – 70 de lei pentru adulți / pentru copii 45 lei

Este important să menționăm faptul că, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, reducerea este acordată cu condiția prezentării unui document care să ateste vârsta (certificat de naștere sau pașaport). Pe de altă parte, copiii cu vârsta sub 5 ani au gratuitate. De asemenea, gratuitatea este acordată numai însoțit de un adult plătitor și cu dovada vârstei (certificat de naștere sau pașaport).

Totodată, potrivit sinaiago.ro, Sinăienii au acces gratuit în fiecare zi de luni, pe baza actului de identitate, în care să fie indicat clar domiciliul în Sinaia. Persoanele cu dizabilități beneficiază și ele de reduceri cuprinse între 30 și 50%. Este important să menționăm faptul că, toate facilitățile se vor acorda în baza actului de identitate și a certificatului de handicap, prezentate în original.

Program:

  • Gondola Sinaia (1000 – 1400) – de luni până duminică între orele 09:00 și 17:00 (marți programul de funcționare este începând de la 12:00 până la 17:00).
  • Gondola Carp (1400 – 2000) – de luni până duminică între orele 09:30 și 16:30 (marți programul de funcționare este începând de la 12:00 până la 16:30).

Reduceri de grup:

Aceste reduceri se aplică pentru numărul de tichete menționat mai jos achiziționat într-o singură comandă/pe un singur bon.

  • 20-29 cartele – 10% reducere
  • 30-49 cartele – 15% reducere
  • peste 50 cartele – 20% reducere.
Care este programul telecabinei din Sinaia și care sunt tarifele
Care este programul telecabinei din Sinaia și care sunt tarifele

Despre Sinaia

Pe lângă peisajele incredibile, în Sinaia turiștii au posibilitatea de a practica și unele sporturi de iarnă. La pârtiile din această stațiune se poate ajunge cu telecabina Sinaia. Accesul la Cota 1400 este facilitat de instalațiile de transport pe cablu (două telecabine, două telescaune, patru teleschiuri și cinci baby ski-lifturi).

Ei bine, Cota 1400 este situată la 10 km de Sinaia, iar aici se poate ajunge și pe jos pe cărarea marcată, dar și cu mașina. Odată ajunși acolo, veți găsi locuri unde puteți luat masa. Trebuie să menționăm că de aici se poate urca către Cota 2000 prin mai multe moduri: pe jos, cu telecabina sau cu telescaunul, unde veți găsi mai multe pârtii de schi, dar și punctul de plecare spre câteva trasee montane prin Bucegi. Din aceste zone, vă puteți bucura de o priveliște extraordinară a orașului Sinaia de la poalele munților.