Home » Utile » Câți bani poți să scoți de la bancomat într-o zi. Suma maximă zilnică de retragere, în funcție de bancă

Câți bani poți să scoți de la bancomat într-o zi. Suma maximă zilnică de retragere, în funcție de bancă

Alexandru Cazacu / 17.05.2021, 16:07
Câți bani poți să scoți de la bancomat într-o zi. Suma maximă zilnică de retragere, în funcție de bancă

Cu toate că în zilele noastre din ce în ce mai mulți oameni preferă să plătească folosind cardul bancar, există și persoane care vor să aibă la ei bani gheață. Așadar, dacă te afli printre persoanele care folosesc des bancomatele pentru a retrage numerar, trebuie să știi câți bani poți să scoți de la bancomat într-o zi, în funcție de banca la care ai cont. Iată care este limita acceptată pe zi, în funcție de bancă, pentru retragere!

Câți bani poți să scoți de la bancomat într-o zi, în funcție de bancă

Din diferite motive, se întâmplă câteodată să avem nevoie de bani gheață. Fie că îi folosim pentru a face cumpărăturile la magazinele care nu acceptă plata cu cardul bancar, fie că ne place să avem bancnote în buzunar, cert este că trebuie să retragem numerar de la bancomat. Cu toate acestea, sumele care pot fi retrase în 24 de ore de la ATM-uri diferă de la o bancă la alta.

Mai întâi trebuie să spunem care este motivul pentru care băncile din România au impus o limită pentru retragerea de numerar de la bancomat. Această măsură este luată pentru a preveni daunele suferite în urma fraudelor bancare. În România, o persoană poate retrage de la un ATM o sumă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei în 24 de ore.

Pe de altă parte limită de retragere a numerarului are și un scop comercial. Asta deoarece dorește să mențină la un nivel cât mai scăzut scurgerile de numerar din bancă, dar și pentru a încuraja plata cu cardul bancar.

Câți bani poți să scoți de la un bancomat pe zi
Câți bani poți să scoți de la un bancomat pe zi

Ce sumă poți să scoți de la un bancomat BCR

Limită de retragere a numerarului de la bancomatele BCR este de 3.000 lei și de 10 tranzacții pe zi pentru cardurile de debit Maestro și Visa Classic. Cu toate acestea, cuantumul banilor ce pot fi retrași într-o singură zi se poate mări, dacă clientul face o cerere la sucursala băncii. În felul acesta, limita poate să ajungă chiar și la 15.000 lei pentru o singură retragere.

Câți bani poți să scoți pe zi de la bancomatele BRD și CEC

Pe de altă parte, la BRD, se poate scoate de la bancomat o sumă de până la 7.000 de lei pe zi și sunt posibile 10 tranzacții. La CEC Bank lucrurile stau altfel, suma maximă de retragere fiind de 3.500 de lei pe zi, pentru cardurile de debit Visa Electron și Mastercard.

Care este suma maximă care poate fi retrasă în 24 de ore, la bancomatele BT și ING

Ei bine la Banca Transilvania situație este de asemenea diferită. BT permite clienților săi, care dețin carduri de debit Visa Electron și Mastercard Mondo, să scoată de la bancomat până la 9.000 de lei pe zi.

De asemenea, clienții ING Bank au posibilitatea de a retrage cele mai mari sume de bani, din România, de la un bancomat. Mai exact, pot să retragă 10.000 de lei de la un ATM într-o singură zi. Cu toate acestea, banca are o limită de 20.000 lei pentru banii ce pot fi retrași de la bancomate în termen de 4 zile, potrivit infocs.ro.