Home » Utile » Subiecte Bac 2022 la proba la alegere. Ce au avut elevii de rezolvat

Subiecte Bac 2022 la proba la alegere. Ce au avut elevii de rezolvat

Alexandru Cazacu / 22.06.2022, 15:10
Subiecte Bac 2022 la proba la alegere. Ce au avut elevii de rezolvat

Subiecte Bac 2022 la proba la alegere. Ce au avut de rezolvat elevii, veți afla în rândurile de mai jos. Elevii absolvenți de liceu au susținut astăzi, 22 iunie, proba la alegere a examenului de Bacalaureat. Absolvenții claselor a XII-a au de ales dintr-un număr de 11 discipline, în funcție de profil. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Subiecte Bac 2022 la proba la alegere

Ziua de 22 iunie este penultima zi în care absolvenții de liceu se prezintă în sala de examen. Proba scrisă la alegere a început la ora 09:00. Tot astăzi, însă după ora 15:00, vor fi publicate atât subiectele, cât și baremele de corectare.

Potrivit calendarului sesiunii de vară pentru BAC 2022 publicat de Ministerul Educației, astăzi elevii claselor a XII-a susțin examenele la proba scrisă la alegere. Așadar, candidații au avut de ales între mai multe discipline, în funcție de profil. Materiile din care elevii au putut alege sunt:

  • E d Anatomie – Biologie
  • E d Chimie
  • E d Fizică
  • E d Geografie
  • E d Informatică
  • E d Logică
  • E d Psihologie
  • E d Sociologie
  • E d Filosofie
  • E d Economie.

Subiecte Bacalaureat 2022 la proba la alegere – Anatomie și fiziologie umană

La fel ca și în ceilalți ani, la această probă există două tematici în cadrul aceleiași materii. Mai exact, este vorba despre „Biologie vegetală și animală” și „Anatomie și fiziologie umană, genetică şi ecologie umană”.

Pentru aceste subiecte, elevii vor avea un timp de lucru efectiv de trei ore. Totodată, candidații vor primi zece puncte din oficiu, iar toate probele sunt obligatorii. Așadar, subiectele pentru tematica „Biologie vegetală și animală” le puteți găsi aici și aici.

Pe de altă parte, subiectele primite de candidați pentru „Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană” se regăsesc aici și aici.

Subiecte Bac 2022 la proba la alegere – Chimie:

Subiecte Bac 2022 la proba la alegere – Fizică

Pentru proba scrisă la alegere, la Fizică, vor fi două variante de subiecte. Prima dintre acestea va fi pentru elevii de pe filiera tehnologică cu profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului. A doua variantă este pentru candidații de pe filiera teoretică cu profil real și de pe filiera vocațională cu profil militar.

Subiectele filiera tehnologică:

Subiecte Bac 2022 – proba scrisă la Geografie

Subiectele pe care le-au primit astăzi, candidații de la geografie le puteți găsi în link-urile de mai jos:

Subiecte Bac 2022 la proba la alegere
Subiecte Bac 2022. Ce au avut de rezolvat la proba la alegere absolvenții claselor a XII-a

Subiecte Bac 2022 – Informatică

Modelele de subiecte pentru Limbajul Pascal sunt următoarele:

Modelele de subiecte pentru Limbajul C/C++ se regăsesc aici, aici, aici și aici.

Subiecte Bac 2022 – proba scrisă la Economie

Proba scrisă la Economie o susțin elevii de la profilul umanist pe filieră teoretică, profilul servicii din filiera tehnologică și toate profilurile pe filiera vocațională, excepție făcând profilul militar.

În ceea ce privește subiectele primite de elevi la examenul de astăzi, acestea pot fi regăsite aici și aici.

Subiecte Bac 2022 – Logică

Proba scrisă la alegere pentru Logică, argumentare și comunicare va fi susținută de absolvenții claselor a XII-lea de la profilul uman din filiera teoretică, profilul servicii din filiera tehnologică și toate profilurile și specializările din filiera vocațională, excepție făcând profilul militar.

Subiecte Bac 2022 la proba la alegere – Psihologie

Modelul subiectelor pentru proba scrisă la psihologie poate fi regăsit aici.

Sociologie – Subiecte Bac 2022 pentru proba la alegere

Proba scrisă la Sociologie este adresată tuturor elevilor de la profilul umanist din filiera teoretică. În ceea ce privește modelul subiectelor, aici îl puteți regăsi.

Subiecte Bac 2022 – Filosofie

De asemenea, proba la Filosofie se adresează candidaților de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională. Evident, excepție fac cei de la profilul militar. Iată și modelul subiectelor la Filosofie.