Un delicios lichior pe bază de ciocolată pe care să-l serviți la sfârșitul unei mese, având o metodă simplă de preparare, deoarece, de fapt, este vorba de alcoolizarea unei ciocolate calde poate fi și un cadou gourmet când este turnat în sticle deosebite. Lichiorul de ciocolată are o culoare închisă ce poate fi admirată într-un pahar mic. Poate fi savurat simplu sau în cocktailuri, dar nimeni nu vă împiedică să adăugați câteva picături pentru a da aromă unui desert preferat sau chiar cafelei.
Aveți în plan să preparați un lichior pe gustul dvs., de aceea doriți ca acest lucru să-l faceți acasă, alegând ingredientele potrivite și dozate cu subtilitate. Referitor la ingrediente, care nu sunt prea multe, precizăm că atunci când le căutați să verificați cu grijă termenul de valabilitate.
Ingrediente lichior de ciocolată:
Mod de preparare
Se mărunțește ciocolata și se pune la topit cu smântâna și zahărul într-o cratită la foc mic. Adăugați lichiorul de nucă și coniacul, amestecați. Turnați lichiorul într-un decantor sau într-o sticlă drăguță. Se servește la temperatura camerei sau rece, după gust. Înainte de consum, nu uitați să amestecați sau să agitați energic sticla.
Ingrediente:
Mod de preparare
Într-o cratiță puneți laptele, zahărul și cacaua amăruie, apoi fierbeți timp de 6 minute. Se filtrează pentru a îndepărta orice urmă de cocoloașe, apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Adăugați whisky-ul și amestecați bine. Acoperiți și lăsați la frigider 4 sau 5 zile. Gustați și dacă mai este nevoie mai adăugați whisky.
Turnați preparatul în sticle deosebite, savurați cu moderație.
Bicerin este lichiorul tipic din Torino. Numele vine de la paharele mici în care este servit. Băutura își are originile în secolul al XVIII-lea, când era preparată cu cafea, cacao și lapte. Întrucât primele două ingrediente erau foarte scumpe, în secolul al XIX-lea cafeaua a fost eliminată treptat, iar cacaua a fost înlocuită cu alune.
Ingrediente:
Mod de pregătire
Puneți zahărul, cacaua și laptele într-o cratiță. Dați la foc mic pentru a se topi zahărul și cacaua, amestecați bine pentru omogenizare. Când amestecul este fierbinte, adăugați vanilina și cafeaua liofilizată, amestecând continuu. Ridicați amestecul de pe foc, adăugați alcoolul și amestecați din nou. Lăsați să se răcească și îmbuteliați.
Chef Nicolae Tomescu pe blogul său spune că italienii își iau în serios băuturile și că la ei este mai greu să găsească alcool cu 95% volum. De aceea, poate fi înlocuit cu o vodcă de bună calitate.