Home » Cum să faci orice » Prăjitură Kinder Maxi King. Desertul special de care nu te vei mai sătura. Ingrediente și mod de preparare

Prăjitură Kinder Maxi King. Desertul special de care nu te vei mai sătura. Ingrediente și mod de preparare

Alexandru Cazacu / 03.12.2021, 12:25
Prăjitură Kinder Maxi King. Desertul special de care nu te vei mai sătura. Ingrediente și mod de preparare

Prăjitura Kinder Maxi King a început să fie din ce în ce mai populară în România, fiind găsită în foarte multe magazine. Cu toate acestea, nu mulți știu că pot face acest minunat desert chiar și în confortul casei lor. Așadar, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă specială de prăjitură Kinder Maxi King, care va fi cu siguranță pe placul tău și a familie tale.

Rețetă de prăjitură Kinder Maxi King

Pentru cei care nu au auzit încă de Kinder Maxi King, acesta este un baton de lapte cu cremă de caramel și o coajă acoperită cu ciocolată și alune crocante. Cu toate acestea, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă inedită de Kinder Maxi King pe care o puteți face chiar voi. Haideți să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară acest desert impresionant.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 linguri făină
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 1 praf de sare.

Ingrediente cremă:

  • 300 ml frișcă
  • 250 g mascarpone
  • 5 g gelatină granule
  • 1 lingură miere de albine
  • 50 ml lapte
  • 1 plic de zahăr vanilat.

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată (minim 50% caca0)
  • 60g unt
  • 3 linguri lapte
  • alune sfărâmate pentru presărat deasupra.

Prăjitură Kinder Maxi King – mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de blat, așadar vom separă gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer batem bine albușurile cu un praf de sare, adăugăm apoi zahărul și continuăm să mixăm până obținem o consistență spumoasă și solidă. Apoi amestecăm și gălbenușurile cu uleiul și șase linguri de apă.

Adăugăm acum peste albușuri, gălbenușurile, făina de grâu, 2 linguri de cacao și zahărul vanilat. Amestecăm bine toate ingredientele până obținem un aluat omogen. După ce am făcut toate aceste lucruri, tapetăm o tavă de copt (cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm) cu hârtie de copt, peste care vom turna compoziția. Întindem uniform pe toată suprafața și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, până blatul este copt. Pentru a ne da seama dacă blatul este copt putem folosi o scobitoare.

Prăjitură Kinder Maxi King. Desertul special de care nu te vei mai sătura
Prăjitură Kinder Maxi King. Desertul special de care nu te vei mai sătura

Cum se prepară crema și glazura pentru prăjitura Kinder Maxi King

Într-un bol mai bic (preferabil de inox) punem 30 ml de apă rece și gelatina și o lăsăm să se hidrateze pentru aproximativ 5 minute. Într-un alt bol încăpător vom pune frișca, mascarpone, mierea de albine, zahărul vanilat și zahărul pudră, mixând până când obținem o cremă fermă.

După ce s-au scurs cele cinci minute, turnăm peste gelatină cele trei linguri de lapte și punem bolul pe baie de abur, amestecând ușor. După ce gelatina s-a răcit și a ajuns la temperatura camere, o vom turna peste cremă în fir subțire, mixând până se omogenizează (nu foarte mult).

Glazura nu este foarte greu de făcut. Mai exact, tot ceea ce avem de făcut este să punem la foc mic într-un ibric ciocolata, untul și laptele, amestecând ușor până se topesc, după care vom adăuga o lingură de apă rece.

După ce am scos blatul din cuptor îl vom transfera pe un platou sau pe o tavă de servit. Deasupra blatului întindem uniform jumătate din cantitatea de cremă. Apoi, peste stratul de cremă întindem glazura la temperatura camerei. Acum, dăm prăjitura la rece în frigider și o lăsăm până când glazura s-a întărit. După aceasta, scoatem prăjitura de la rece și întindem uniform deasupra glazurii și restul de cremă, iar deasupra acesteia vom presăra alunele. Punem din nou prăjitura în frigider, pentru aproximativ 2 – 3 ore, după care o putem porționa.