Home » Cum să faci orice » Prăjitură cu nucă și ness. Ingrediente și mod de preparare. Desertul delicios de care te vei îndrăgosti

Prăjitură cu nucă și ness. Ingrediente și mod de preparare. Desertul delicios de care te vei îndrăgosti

Alexandru Cazacu / 08.10.2021, 09:28
Prăjitură cu nucă și ness. Ingrediente și mod de preparare. Desertul delicios de care te vei îndrăgosti

Iată că weekendul ne bate la ușă, iar dacă ai chef de un desert dulce și savuros în aceste zile, noi ți-am pregătit astăzi o rețetă incredibilă de prăjitură cu nucă și ness. Ba chiar mai mult de atât, dacă o să ai musafiri, cu siguranță și ei vor aprecia această minunată prăjitură.

Cum poți să faci o prăjitură cu nucă și ness

Există fel și fel de rețete de prăjituri cu nucă, însă aceasta este cu adevărat specială. Crema fină de ness în combinație cu blatul cu nucă face ca acest desert să fie extrem de delicios și aromat. Dacă urmărești cu atenție pașii de mai jos, rezultatul va fi incredibil, iar apropiații tăi vor fi cu siguranță încântați de gustul acestei prăjituri.

Mulți oameni adoră prăjiturile cu nucă și multă cremă, însă acestea sunt mult mai delicioase dacă sunt preparate cu ness. Așadar, noi îți vom prezenta astăzi o delicioasă prăjitură cu nucă și ness de care, cu siguranță te vei îndrăgosti. Hai să vedem care sunt ingredientele necesare și cum se prepară acest uimitor desert.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 200 g unt
  • 270 g zahăr pudră
  • 200 g miez de nucă măcinat
  • 50 g ciocolată neagră topită
  • 1 lingură de ness
  • sare
  • puțină sare
  • 4 linguri de făină de grâu
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat.

Mod de preparare

Pentru început, vom separa albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, cu ajutorul unui mixer batem albușurile cu 120 de grame de zahăr pudră, până când se omogenizează și obținem o compoziție solidă și cremoasă. Acum, adăugăm în compoziție aproximativ 150 g de miez de nucă măcinat și continuăm să mixăm până se încorporează.

Separat, batem doar 4 gălbenușuri cu un praf de sare și le turnăm peste compoziția de albuș și nucă. Amestecăm bine până se omogenizează. Adăugăm în compoziție făina de grâu, praful de copt și zahărul vanilat, apoi mixăm cu ajutorul unui tel până ce se omogenizează.

Pregătim o tavă, pe care o tapetăm cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Uniformizăm frumos compoziția pe toată suprafața tăvii și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Când blatul este copt, scoatem tava din cuptor și îl lăsăm să se răcească.

Prăjitură cu nucă și ness
Prăjitură delicioasă cu nucă și ness

Crema pentru prăjitură cu nucă și ness

Între timp, batem cele 200 de grame de unt, peste care adăugăm 130 g de zahăr pudră și continuăm să mixăm, până când zahărul s-a încorporat. Separat amestecăm cele două gălbenușuri care ne-au rămas cu 20 g de zahăr pudră. Turnăm gălbenușurile bătute peste crema de unt și continuăm mixarea. Adăugăm în compoziție 1 lingură de cafea solubilă și 50 de grame de miez de nucă măcinat și mixăm bine, până când crema capătă consistența dorită.

Iată că ne apropiem de sfârșitul rețetei. Așadar, întindem uniform crema pe toată suprafața blatului și o dăm la rece pentru aproximativ două ore. După ce s-au scurs cele 120 de minute, scoatem prăjitura și o tăiem în pătrățele potrivite (sau cum dorește fiecare). Acum nu mai este nimic de făcut, decât să ornăm frumos prăjitura cu ciocolata topită și să ne bucurăm de gustul excepțional al acestei minunate prăjituri cu nucă și ness.