Home » Cum să faci orice » Cum să faci bezele chiar la tine acasă. Rețeta e mai simplă decât credeai

Cum să faci bezele chiar la tine acasă. Rețeta e mai simplă decât credeai

Alexandru Cazacu / 04.10.2021, 10:45
Cum să faci bezele chiar la tine acasă. Rețeta e mai simplă decât credeai

Astăzi vom face bezele dulci, moi, pufoase și delicioase. Bezelele gătite acasă sunt mult mai bune decât cele cumpărate din magazin. Așadar, în următoarele rânduri îți vom spune cum să faci bezele chiar în confortul casei tale. Acestea sunt extrem de delicioase, iar copiii vor fi foarte încântați de acest desert minunat.

Cum să faci bezele chiar la tine acasă

Bezeaua este un desert dulce făcut din albușuri și zahar bătute spumă tare, pe care le modelăm cu poșul sau cu o lingură și copte la foc mic pana se usucă și devin crocante. Bezelele făcute acasă îți vor schimba cu siguranță modul în care privești aceste minunate dulciuri. Acestea sunt dulci, aromate, delicioase și mult mai bune decât cele din comerț. Hai să vedem ce ingrediente ne trebuie și cum se prepară bezelele.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță oțet
  • zahăr (aproximativ 50 de grame de zahăr pentru fiecare albuș)

Mod de preparare

Pentru început vom sparge ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri (vom folosi doar albușurile). Acum, cu ajutorul unui mixer batem albușurile, până obținem o consistență cremoasă, adăugând oțetul și treptat câte o lingură de zahăr. Între timp, aprindem cuptorul și îl dăm la o temperatură de 100 de grade Celsius. Așezăm hârtie de copt pe tavă și formăm bezelele cu ajutorul unui poș sau le poți pune cu lingura.

Acum nu mai trebuie decât să dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră. Cu toate acestea, le vom mai verifica din când în când, ca să nu se ardă. Acestea sunt făcute dacă atunci când le ciocănești sună a gol. Dacă sunt gata, scoatem tava din cuptor și le lăsăm să se răcească complet. Ei bine, dacă sunt ținute departe de umezeală, bezelele pot fi păstrate chiar și două luni de zile.

Cum să faci bezele chiar la tine acasă
Cum să faci bezele la tine acasă. Rețetă simplă și delicioasă pentru un desert perfect

Câteva sfaturi pentru bezele perfecte

Este important ca separarea albușurilor de gălbenuș să se facă treptat, deasupra unui pahar, nu în castron direct. În acest fel dacă se sparge vreun gălbenuș nu vom contamina toate albușurile. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că paletele mixerului sunt spălate bine și degresate, pentru că orice urmă de grăsime va strica spuma de albuș.

Nu trebuie să lipsească agentul stabilizator, adică câteva picături de oțet sau zeamă de lămâie. Adăugarea acestuia în bezea ajută la stabilizarea acesteia. Totodată, acest agent poate împiedica dezumflarea spumei, mai ales în timpul coacerii. Cu toate acestea, nu trebuie să folosim o cantitate foarte mare pentru că va afecta negativ gustul și structura bezelei.

După cum spuneam și anterior, porționarea și modelarea bezelelor se poate face cu o lingură sau cu ajutorul unui poș. De asemenea, tăvile trebuie să fie tapetate cu hârtie de copt.

Chiar dacă bezelele se fac relativ ușor, timpul de coacere poate fi mai mare. În funcție de dimensiunile bezelelor, temperatura optimă la care acestea se coc trebuie să fie de aproximativ 100 grade Celsius. Cu toate acestea, cu siguranță așteptarea o să merite.