Home » Cum să faci orice » Cum să faci rulouri cu măr și cremă de brânză. Rețeta simplă de care te vei îndrăgosti

Cum să faci rulouri cu măr și cremă de brânză. Rețeta simplă de care te vei îndrăgosti

Alexandru Cazacu / 01.10.2021, 14:35
Cum să faci rulouri cu măr și cremă de brânză. Rețeta simplă de care te vei îndrăgosti

Ai musafiri, ești în criză de timp și nu știi ce desert să pregătești repede și ușor? Poți să stai liniștită, deoarece noi astăzi îți vom prezenta o rețetă simplă, dar deosebită, de rulouri cu măr și cremă de brânză, cu ajutorul căreia îți vei impresiona cu siguranță oaspeții.

Rulouri cu măr și cremă de brânză. Rețetă simplă și delicioasă

După cum spuneam, rețeta pe care o vom face astăzi este foarte simplă. Deși nu vei avea nevoie de nici o oră ca să le prepari, aceste rulouri cu măr și cremă de brânză sunt extrem de delicioase. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție pașii de mai jos, iar invitații tăi vor aprecia cu siguranță rezultatul. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară această rețetă.

  • 2 mere dulci ( tăiate cubulețe)
  • 3 ouă
  • 1 – 2 linguri zeamă de lămâie
  • scorțișoară măcinată
  • 100 ml lapte
  • felii de pâine toast (pătrate)
  • 200 g cremă de brânză
  • jumătate cană zahăr
  • 40 g unt.

Modul de preparare

Pentru început vom spăla și curăța merele de coajă și de semințe. Apoi tăiem mărul cubulețe, pe care le punem într-o cratiță împreună cu sucul de lămâie și puțină scorțișoara măcinată, după care le gătim la foc mic până se înmoaie puțin.

Separat, într-un bol batem bine cele trei ouă cu laptele. După ce am făcut și acest lucru, cu ajutorul unui cuțit îndepărtăm coaja feliilor de toast și le aplatizăm cu sucitorul de lemn. În continuare, întindem pe fiecare felie de toast cremă de brânză, punem deasupra cubulețe de mere și le răsucim sub forma unor rulouri. Acum, dăm fiecare rulou prin compoziția de ouă cu lapte și le dăm deoparte.

Iată că am ajuns și la topping. Pentru acesta vom avea nevoie de un alt bol mai mic în care vom amesteca zahărul cu scorțișoară măcinată. Punem untul la topit într-o tigaie, iar apoi prăjim rulourile până se rumenesc frumos pe toate părțile. După ce le-am rumenit, le scoatem din tigaie și le dăm prin amestecul de zahăr și scorțișoară. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut, decât să ne bucurăm de gustul extraordinar al acestor rulouri.

Rulouri cu măr și cremă de brânză. Rețetă simplă și delicioasă
Rulouri cu măr și cremă de brânză. Rețetă ușoară și delicioasă

Rulouri din pâine si dulceață

De asemenea, puteți face un desert ușor și rapid folosind aceeași metodă, însă în loc de mere vom folosi dulceață. Așadar, tăiem coaja feliilor de toast și le întindem cu sucitorul până se fac foarte subțiri. Deasupra acestora întindem puțin unt, peste care punem dulceața preferată și le rulăm.

După cum spuneam, vom proceda le fel ca și la rețeta anterioară, adică vom da rulourile cu dulceață printr-un amestec de ouă cu lapte și le prăjim în unt (puteți folosi și unt de arahide). După ce rulourile s-au rumenit le scoatem din tigaie și le tăvălim prin amestecul de zahăr și scorțișoară măcinată. Preparate în acest mod, rulourile cu dulceață sunt foarte bune și le putem servi atât la micul dejun alături de un pahar de lapte proaspăt, cât și pe parcursul zilei.