Home » Știri » Grupul PPE a cerut organizarea unor discuții în plenul PE, referitor la situația României

Grupul PPE a cerut organizarea unor discuții în plenul PE, referitor la situația României

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 14:51
Grupul PPE a cerut organizarea unor discuții în plenul PE, referitor la situația României

Grupul popularilor europeni (PPE) a cerut, miercuri, ca în plenul Parlamentului European să se poarte discuții în legătură cu ceea ce se întâmplă acum în România, catalogând decizia adoptării OUG și aprobarea legii grațierii reprezintă o atitudine inadmisibilă.

”Ceea ce se întâmplă în România este împotriva statului de drept. Se diluează lupta împotriva corupţiei. Este inadmisibil să existe o asemenea atitudine a unui Guvern UE”, se arată într-o declaraţie a delegaţiei române din grupul PPE, relatează News.ro.

La solicitarea delegației române, PPE a cerut dezbaterea în plenul Parlamentului a situației în care se află România în prezent.

”Susţinem totodată demersurile Preşedintelui României precum şi ale CSM pentru restabilirea principiilor statului de drept”, se mai arată în declaraţie.

Președintele Comisiei Europene, împreună cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, au susținut, într-o declarație comună, că urmăresc ”cu foarte mare îngrijorare” ceea ce se întâmplă acum în România

”Lupta împotriva corupţiei trebuie să avanseze, nu să fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România. Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV)”, se arată în declaraţia oficialilor Comisiei Europene.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a precizat în dimineața zilei de 1 februarie că premierul Sorin Grindeanu a fost chemat la discuții de către ambasadorul Americii la București, Hans Klem.

Reiterăm faptul că, Guvernul Grindeanu a adoptat, marți seară, Ordonanța de Urgență care prevede modificarea Codurilor Penale și legea grațierii. Câteva ore mai târziu, la ora 01:25 dimineața, Ordonanța de Urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, iar dacă Avocatul Poporului nu va ataca la CCR decizia, în zece zile de la publicarea ei în Monitor, aceasta intră în vigoare.