Home » Știri » Lia Olguța Vasilescu a spus că OUG pentru Codurile Penale nu se aplică în cazul eia

Lia Olguța Vasilescu a spus că OUG pentru Codurile Penale nu se aplică în cazul eia

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 16:28
Lia Olguța Vasilescu a spus că OUG pentru Codurile Penale nu se aplică în cazul eia

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, miercuri, că modificările Codurilor penale prin OUG nu se aplică și în cazul ei.

Oluța Vasilescu a declarat că ea este cercetată pentru patru infracţiuni de luare de mită în capital de imagine, infracțiuni care nu sunt prevăzute în noul Cod Penal, relatează News.ro.

„Am aşteptat avizul CSAT care a ajuns destul de târziu. Şedinţa era programată să înceapă la ora 19.00, a început la 19.30”, a afirmat Lia Olguța Vasilescu, întrebată de ce s-a întârziat cu şedinţa de Guvern.

Ea a fost întrebată dacă ştia că OUG de modificare a Codurilor Penale sunt trecute pe ordinea de zi suplimentară, Olguţa Vasilescu a spus: „Da, ştiam că trebuie să fie acum sau joi”.

Lia Olguța Vascilescu a mai fost întrebată de ce nu a vrut Guvernul să pună OUG pe orindea de zi publică, iar aceasta a spus că s-a lucrat până „foarte târziu” la proiecte.

„Probabil că le-au lucrat foarte târziu, cum s-a întâmplat cu toate celelalte OUG, avem un program de aplicat, de fiecare dată lucrăm în contratimp. Şi OUG pentru măriri de pensii şi salarii au intrat tot pe ordinea de zi suplimentară”, a precizat social-democrata.

Ministrul Muncii a mai spus că a aflat că OUG se vor afla pe ordinea de zi suplimentară abia marți, la ora 16:00

Olguța Vasilescu a precizat clar că OUG care modifică Codul penal nu se aplică în cazul ei, deoarece este cercetată pentru luare de mită.

„Mie nu mi se aplică. Eu sunt anchetată pentru patru infracţiuni de luare de mită în capital de imagine. Adică are încredere populaţia în tine, la puşcărie. Cam aşa s-ar traduce”, a subliniat Olguţa Vasilescu.

Curtea de Apel București a decis, vineri, să retrimită la DNA dosarul în care ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, este acuzată de fapte de corupţie din perioada în care a fost primar al Craiovei.