Home » Când, unde, cum » Vacanță în Grecia. 4 recomandări și trucuri utile pentru un sejur plăcut cu buget redus

Vacanță în Grecia. 4 recomandări și trucuri utile pentru un sejur plăcut cu buget redus

Alexandru Cazacu / 07.05.2022, 10:01
Vacanță în Grecia. 4 recomandări și trucuri utile pentru un sejur plăcut cu buget redus

Renumită pentru plajele și peisajele sale magice, Grecia are nenumărate lucruri de oferit turiștilor. Această mică țară mediteraneeană este cunoscută în întreaga lume pentru atmosfera sa prietenoasă și ospitalitatea autentică a localnicilor. Fiind în topul celor mai bune destinații turistice din lume, mulți dintre români aleg să își petreacă concediul în această țară. Dacă și tu vrei să ai parte de o vacanță de vis în Grecia, în continuarea articolului îți vom  prezenta câteva recomandări pentru un sejur minunat cu un buget redus.

Recomandări și trucuri utile pentru un sejur plăcut în Grecia

Indiferent de câte ori vizitați Grecia, cultura și frumusețea aceste țări vă va impresiona de fiecare dată. La urma urmei, Grecia a ajuns pe bună dreptate printre cele mai bune destinații turistice. O vacanță în Grecia se află pe lista a milioane de turiști din toate colțurile lumii, însă de când cu pandemia, nu toată lumea a reușit să viziteze insulele elene.

Unii ar putea fi de părere că un concediu pe insulele grecești implică cheltuieli destul de mari, însă există soluții bune și la prețuri acceptabile. Dacă în acest an ți-ai planificat o vacanță în Grecia, în rândurile de mai jos vei găsi câteva sfaturi și recomandări pentru un sejur plăcut și cât mai avantajos.

Călătorește cu avionul

Pentru a face economie, mulți dintre turiștii români sunt de părere că trebuie călătorească spre Grecia cu mașina personală. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. În 2022, această variantă de călătorie nu este cea mai ieftină. Spunem acest lucru deoarece companiile aeriene low-cost au acum zboruri, rapide, ieftine și directe spre multe dintre insulele elene. De asemenea, alegând acest mijloc de transport nu vei pierde nici foarte mult timp pe drum.

Găsește cazarea din timp

După cum bine știm, locurile de cazare se ocupă foarte repede în Grecia. Așa că, rezervând o cameră cât mai din timp posibil, prețul acesteia va fi mai redus. În schimb, cu cât vacanța este mai aproape, cu atât vei plăti mai mult. Cel mai bine e să îți găsești locul unde vei petrece nopțile cât mai devreme posibil.

Vacanță în Grecia
Vacanță în Grecia. 4 recomandări și trucuri utile pentru un sejur cât mai plăcut cu buget redus

Tipul de cazare

În caz că nu ai reușit să prinzi o ofertă bună la un hotel, iar perioada călătoriei se apropie, cea mai bună variantă o reprezintă pensiunile sau cazările de tip Bed & Breakfast. De obicei, aici prețurile sunt mai reduse decât la un hotel. De asemenea, dacă pleci în vacanță cu mai mulți apropiați, puteți verifica și variantele locale de hosteluri.

Alegerea locației

Dacă nu vrei să cheltui foarte mulți bani, este recomandată să alegi o insulă cât mai ieftină. Astfel vei beneficia de prețuri reduce atât la cazare și masă, cât și la alte servicii. Potrivit vola.ro, astfel de insule sunt: Thassos, Lefkada, Poros, Rhodos, Creta sau Alonissos. Pe de altă parte, la polul opus se află insule precum Santorini, Mykonos, Zakynthos și Ios. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să eviți aceste minunate locuri.