Home » Auto » Fișa medicală auto 2022. Care sunt pașii de completare și ce examene medicale sunt obligatorii

Fișa medicală auto 2022. Care sunt pașii de completare și ce examene medicale sunt obligatorii

Voicu Costin / 09.01.2022, 08:39
Fișa medicală auto 2022. Care sunt pașii de completare și ce examene medicale sunt obligatorii

Fișa medicală auto joacă un rol important în obținerea permisului auto. Dacă te-ai hotărât să obții carnetul de conducere, este esențial să știi ce te așteaptă pe mai departe. Care sunt pașii de completare și ce examene medicale sunt obligatorii pentru a obține fișa auto aflăm în articolul următor!

Fișa medicală auto pentru obținerea permisului auto

Pentru a obține carnetul de șoferi, oamenii trebuie să dovedească că sunt apți din punct de vedere medical pentru a conduce. Legislația în vigoare impune câteva investigații medicale obligatorii. Câteva teste îți vor fi oferite pentru a vedea starea ta de sănătate. Rezultatele vor fi afișate în fișă, declarându-se dacă ești sau nu apt pentru a conduce pe drumurile publice.

Frica de ace sau de sânge îți poate provoca ceva rețineri atunci când va fi nevoie să recoltezi sânge pentru analize. Din fericire, personalul specializat și prietenos te va ajuta să treci cu bine peste aceste situații.

Iată ce cabinete medicale va trebui să vizitezi pentru a completa cu succes fișa medicală pentru permisul auto!

Pașii de completare a fișei auto

În primul rând, pentru a obține această fișă, va trebui să prezinți personalului de la recepția clinicii actele obligatorii solicitate prin lege. Buletinul sau cartea de identitate, fișa de școlarizare, dacă este cazul, adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze dacă figurezi cu boli cronice. De altfel, ochelarii de vedere nu trebuie să îți lipsească atunci când te prezinți la clinică medicală, dacă te confrunți cu această situație.

După prezentarea actelor și înregistrarea la recepția clinicii, vei primi fișa auto în care vor fi înscrise datele tale personale, antecedentele medicale atestate de medicul de familie cu privire la bolile cronice de care suferi, specialitățile și rezultatele examenelor medicale la care vei fi supus. Medicul generalist va pune parafa la sfârșitul analizelor, dacă sunteți apți sau nu pentru a conduce.

Examenele medicale obligatorii

Pentru a fi eliberată fișa auto în concordanță cu legea, va trebui să treceți prin următoarele examinări medicale: oftalmologie, ORL, ortopedie, medicină internă, neurologie și psihiatrie.

Lista examenelor medicale solicitate în fișa auto cuprinde următoarele specialități:

Pentru grupa a II-a de conducători auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E se va solicita și controlul pneumologic, pentru identificarea riscului de apnee în somn.

Pentru a fi declarat apt din punct de vedere medical, iar carnetul de șoferi să fie obținut din acest punct de vedere, este necesar să primiți ok-ul medicilor în urma tuturor investigațiilor menționate mai sus. Dacă picați la una dintre examinări, nu vei fi declarat apt medical, chiar dacă celelalte rezultate sunt pozitive. Valabilitatea fișei medicale este de un an de la data emiterii și o poți utiliza pe teritoriul întregii țări.

După obținerea fișei medicale puteți depune actele pentru a obține carnetul auto. Nu vă mai rămâne decât să luați examenele cu brio și puteți fi și voi participanți la trafic. Companiile cer la angajare fișa medicală și bilet de la medicul de familie că sunteți apți clinic sănătos. Dacă totul este în regulă, angajatorilor nu le mai rămâne decât să vă ofere cheile mașinii. Drumuri fără incidente!