Home » Auto » Rute alternative spre mare. Care sunt cele mai bune variante de drum pentru a evita aglomerația de pe Autostrada Soarelui

Rute alternative spre mare. Care sunt cele mai bune variante de drum pentru a evita aglomerația de pe Autostrada Soarelui

Voicu Costin / 02.05.2022, 12:38
Rute alternative spre mare. Care sunt cele mai bune variante de drum pentru a evita aglomerația de pe Autostrada Soarelui

De la 1 mai a început teoretic sezonul estival. Ne așteptăm ca drumul spre mare să fie foarte circulat începând cu perioada următoare, mai ales că cei din conducerea HORECA au asigurat turiștii că petrecerile se vor ține în fiecare weekend, iar cluburile și barurile vor fi deschise până în septembrie, când se vor închide din nou. Care sunt cele mai bune variante de drum pentru a evita aglomerația de pe Autostrada Soarelui?

Rute ocolitoare pentru A2

Polițiștii de la „Rutieră”, le recomandă conducătorilor auto să adopte rute ocolitoare către litoral pentru a evita aglomerația care se va crea ca de obicei pe Autostrada Soarelui. Ne-am gândit să recomandăm câteva rute ocolitoare astfel încât călătoria către mare să fie una liniștită şi lipsită de nervi.

Care sunt cele mai bune rute ocolitoare spre mare? În condițiile în care sezonul festival a început din acest week-end, Autostrada Soarelui va fi luată cu asalt de turişti. Poliţiştii de la Brigda Rutieră le recomandă acestora să adapteze viteza de deplasare la condițiile de trafic și de drum. Pentru a evita aglomeraţia, şoferii care pornesc spre stațiunile de pe litoral sunt sfătuiți să folosească rutele ocolitoare mai puțin tranzitate. Unele dintre aceste rute ocolitoare sunt cunoscute de unii șoferi, însă altele sunt mai puțin populare.

Ruta 1 – Drajna – Slobozia –  Bucureşti

A2 – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa. Dacă este afectată fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui, puteţi parcurge traseul: Bucureşti – DN3 – Fundulea – Lehliu-Gară – DN3A Lehliu-Gară – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa.

Ruta 2

Bucureşti – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – Cernavodă – Medgidia – Murfatlar – Constanţa.

Ruta 3 – Drum alternativ prin Ostrov (traversare cu bacul)

Bucureşti – A2 – Drajna – DN21 Drajna – Călăraşi – DN3 Călăraşi – Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa. Dacă la Cernavodă circulaţia se îngreunează, șoferii care sunt deja pe tronsonul A2 Drajna – Feteşti pot ocoli pe ruta DN3B Feteşti – Făcăeni – Vlădeni – Chirana – DN2A – Hârşova – Constanţa.

Ruta 4 – DN3 prin Adamclisi

București – DJ223 – Cernavodă – Cochirleni – Rasova – Ion Corvin – DN3 – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa.

Ruta 5 – DN3 și trecere prin Topraisar

București – DN3 – Cobadin – Murfatlar – DJ308 – Ciocârlia de Sus – Lanurile – Mereni – DJ391 – Mereni – Topraisar – DN38 – Topraisar – Techirghiol – Agigea.

Ruta 6 –  Prin Agigea spre Vama Veche

București – DN39 – Agigea – Eforie – Mangalia – Vama Veche. Se poate evita tronsonul foarte intens circulat de pe DN39 Agigea – Eforie mergând din Topraisar pe DJ391 către Tuzla.

Ruta 7 – Spre Mamaia prin Mihail Kogălniceanu

București – A2 – Cernavodă – DN22C – Medgidia – DJ222 – Cuza-Vodă – Mihail Kogălniceanu – DN2A Mihail Kogălniceanu – Ovidiu – Constanţa – Mamaia. Se poate ajunge la Mamaia și pe tronsonul Ovidiu – Lumina – Năvodari – Mamaia.

Taxa de pod de la Fetești se poate plăti și prin SMS sau online

  • pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro și prin intermediul aplicației eTarife (destinată telefoanelor mobile).
  • la distribuitorii autorizați (inclusiv la majoritatea benzinăriilor – lista completă se poate verifica aici);
  • prin SMS, la numărul 7577.

Cei care plătesc online sau prin SMS taxa de pod vor putea trece prin stația de taxare pe benzile marcate special, astfel că nu vor mai pierde mult timp la bariera de la Fetești. E de amintit aici că taxa de pod se poate plăti și după trecerea podului. Așa cum apare în OG nr. 15/2002, “tariful de trecere poate fi achitat până cel târziu la ora 24:00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea”.