Home » Când, unde, cum » 15 lucruri uimitoare despre câini. De ce au limba albastră câinii din rasa Chow chow

15 lucruri uimitoare despre câini. De ce au limba albastră câinii din rasa Chow chow

Cojocaru Cristian / 18.03.2022, 15:07
15 lucruri uimitoare despre câini. De ce au limba albastră câinii din rasa Chow chow

Câinii sunt în preajma oamenilor de mai bine de 4.000 de ani, devenind din ce în ce mai buni la descifrarea limbajului acestora și fiind capabili să identificăm diferite nevoi ale acestora sau să le asociem cu diferite stări. Află cele mai uimitoare lucruri despre câini.

Lucruri pe care nu le știai despre câini

Anumite rase de câini se diferențiază față de celelalte prin faptul că spre exemplu nu latră. Unul dintre cele mai întâlnite animale de companie în continuare ascund multe secrete, iar limbajul acestora este mai suprinzător decât ne așteptam. Astfel de lucruri probabil că nu le știai despre prietenul tău blănos. Află câteva curiozități despre lumea patrupedelor.

Câinii sunt capabili să detecteze cancerul

Numeroase studii au confirmat că patrupedele pot fi dresate să adulmece cancerul și alte boli. Minunat!

Basenji, câinele care nu latră

Acest caine nu latră și nu din cauza lipsei corzilor vocale ci pentru că laringele său are o poziție diferită de cea a altor câini. Corzile lor vocale sunt, de asemenea, mai înguste, mai plate și mai puțin adânci decât ale altora. Basenji-ul emite un fel de sunet asemănător cu chicotelile.

Culoarea limbii chow-chow-ului

Chow Chow este cunoscut pentru că are limba albastră. Dar de ce? Unele teorii spun că se datorează lipsei de tirozină sau unui exces de melanină.

Câinii ne descifrează expresiile

Oamenii de știință au demonstrat că, dintre toate animalele, câinii sunt singurii care pot citi emoțiile de pe fețele oamenilor.

Guinefort, un câine sfânt

Istoria lui San Guinefort apare în scrierile inchizitorului Esteban de Borbón. Guinefort era un ogar, deținut de un lord din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes din Franța. Într-o zi, cavalerul a plecat la vânătoare și a lăsat Guinefort în grija fiului său, care se odihnea în leagănul său.

Când s-a întors, a găsit leagănul răsturnat și câinele cu gura plină de sânge și a presupus că acesta i-a ucis fiul. A înjunghiat imediat animalul. Deodată a auzit un strigăt venind de sub pătuț. Fiul lui era în viață și lângă el zăcea un șarpe mort. Guinefort îi salvase băiețelul. Cavalerul, pocăit, a îngropat animalul cu ceremonie și de atunci localnicii l-au considerat pe Guinefort un sfânt martir protector al copiilor.

lucruri câini
Bluey a fost cel mai batran caine din lume

Cele mai inteligente rase de câini

Cei mai inteligenți câini sunt border collie, pudelul și ciobănescul german.

Nasul unui câine este amprenta sa

În cazul în care câinii ar trebui să se identifice cu o amprentă, ar face-o prin nas pentru că este unic pentru fiecare. Poliția folosește acest lucru pentru a afla dacă patrupedul unui criminal a fost la locul crimei, astfel încât să îl poată prinde.

Foamea permanentă a labradorilor

Dacă ai un Labrador, cu siguranță știi despre ce vorbim și se pare că foamea lor nu are sfârșit! Ei bine, o investigație efectuată de Universitatea din Cambridge (Anglia) și publicată în revista Cell Metabolism a dezvăluit că obsesia lui pentru mâncare se datorează unei mutații a genei POMPC. Această mutație împiedică producerea substanței chimice care, din creier, avertizează că nu-ți mai este foame după masă. Mutația apare la aproximativ 23% dintre Labradori.

Care au fost primii câini ghid?

Primii câini care au servit ca câini ghid au fost dresați de germani la sfârșitul Primului Război Mondial pentru a-i ajuta pe soldații care au orbit în război.

Bluey, cel mai bătrân câine

Bluey a fost un ciobănesc australian care a trăit 29 de ani și 5 luni! În vârsta umană ar fi aproximativ 160 de ani.

Originea Dobermanului

Colectorul de taxe german Louis Dobermann a vrut să creeze o rasă de câini care să combine forța, loialitatea și inteligența pentru a-l proteja. A reușit și asa a luat naștere Dobermanul de la care își ia numele.

Câinii sunt buni elevi

Știai că sunt capabili să învețe între 200 și 500 de cuvinte? Daca nu te ascultă, este pentru că nu vrea, nu pentru că nu te înțelege!

Câinii sunt capabili să miroase boala

Nu te-ai întrebat de mai multe ori cum percepe câinele tău că ești bolnav și nu pleacă de lângă tine? Poate că explicația constă în faptul că patrupedele sunt capabile să miroasă un număr mare de compuși organici pe care îi producem atunci când ne îmbolnăvim.

Câinii se pot îndrăgosti

Creierul câinelui eliberează oxitocină, cunoscută sub numele de hormonul iubirii, atunci când își vede stăpânul sau alți câini. Astfel, nu doar tu te îndrăgostești de câinele tău.

Transpiră prin labe

Câinii transpiră și ei, dar în loc să transpire prin piele, transpiră prin labe. Aruncă o privire data viitoare când îi este cald!