Home » Când, unde, cum » 5 cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2021. Ce se află pe lista de lecturi a miliardarului

5 cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2021. Ce se află pe lista de lecturi a miliardarului

Manolică Anca / 22.06.2021, 16:16
5 cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2021. Ce se află pe lista de lecturi a miliardarului

Cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2021. Dacă este vară, avem și mult-așteptata lista anuală de cărți a milardarului Bill Gates. Fondatorul Microsoft recomandă cinci cărți ca lecturi de vară, printre ele aflându-se și cartea fostului lider american, Barack Obama. Iată ce titluri importante mai curprinde lista.

Cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2021

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a publicat tradiționala listă a celor mai bune cărți pe care le-a citit în ultimul an și pe care le recomandă pentru această vară. Deși era programată pentru data de 10 mai, publicarea a fost amânată cu o lună, dat fiind faptul că Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul în 3 mai. Tema de anul acesta, spune el, este „relația complicată dintre umanitate și natură”.

Iată cele cinci cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2021:

1. „Under a White Sky: The Nature of the Future” („Sub un cer alb: Natura viitorului”), de Elizabeth Kolbert

Elizabeth Kolbert este scriitoarea câștigătoare a Premiului Pulitzer. Aceasta este cea de-a treia carte a ei, după Field Notes from a Catastrophe: Man, Nature, and Climate Change și The Sixth Extinction. În această lucrare, Kolbert analizează dacă inovațiile umane pot fi salvatoare pentru planeta pe care tot oamenii au deteriorat-o.

Printre probleme analizate se numără salvarea recifelor de corali, editarea genelor și geoinginerie (una dintre modalitățile prin care ar putea fi oprită încălzirea globală) care presupune modificări temporare ale atmosferei sau ale oceanelor pentru a controla temperatura pământului.

2. „A promise Land” (Pământul Făgăduinței), de Barack Obama

Bill Gates îl admiră foarte mult pe președinte Barack Obama pentru îndemânarea cu care și-a scris memoriile, dar și pentru faptul că nu a ezitat să vorbească și despre vulnerabilitățile sale. Volumul face o trecere prin viața lui Obama și include și operațiunea din 2011 în care avut loc uciderea lui Osama bin Laden. Un al doilea volum este așteptat să apară.

„Trebuie să fii o persoană destul de conștientă de sine pentru a scrie o autobiografie sinceră – lucru pentru care politicienii nu sunt tocmai cunoscuți. Din fericire, președintele Obama nu este ca majoritatea politicienilor. „Pământul Făgăduinței” este o carte revigorantă și sinceră. Nu încearcă să se vândă sau să susțină că nu a făcut greșeli. Este o lectură grozavă, indiferent de politica dvs. ”, scrie Bill Gates în recenzia sa.

Cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2021
Cărți recomandate de Bill Gates pentru vara 2021

„Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric”, de Thomas Gryta și Ted Mann

3. Cartea aduce în prim-plan căderea din grație a General Electric (GE), în care autorii oferă o privire de ansamblu asupra greșelilor făcute de conducere.

„Unul dintre cele mai mari puncte forte ale GE a fost, de fapt, unul dintre cele mai mari puncte slabe ale sale. Timp de mulți ani, investitorii au iubit acțiunile GE, deoarece echipa de conducere GE și-a făcut mereu bine numărul, scrie Gates.

4. „The Overstory”, de Richard Powers

„Overstory”, a fost câștigătoarea Premiul Pulitzer în ficțiune, în 2019. O carte despre care Gates spune că e „unul dintre cele mai neobișnuite romane” pe care le-a lecturat în ultimii ani. Cartea urmărește viețile a nouă oameni și analizează relația lor cu copacii.

5. „An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives”, de Matt Richtel

Scrisă de jurnalistul de la New York Times, câștigător al Premiului Pulitzer, cartea vorbește despre sistemul imunitar uman. Cu toate că a fost scrisă înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, Bill Gates consideră că este utilă și în contextul actual și ne face mai bine să înțelegem situația în care ne aflăm. Cartea aduce în prim plan patru pacienți, care au boli legate sau cu efecte pentru sistemul imunitar.