Home » Life & Style » De ce a fost Bill Gates anchetat de Microsoft. Dezvăluirea incredibilă făcută de o angajată Microsoft

De ce a fost Bill Gates anchetat de Microsoft. Dezvăluirea incredibilă făcută de o angajată Microsoft

Manolică Anca / 17.05.2021, 17:05
De ce a fost Bill Gates anchetat de Microsoft. Dezvăluirea incredibilă făcută de o angajată Microsoft

La sfârșitul anului 2019, membrii consiliului de administrație Microsoft au pornit o investigație asupra lui Bill Gates, după ce o angajată a făcut anumite dezvăluiri incredibile în ceea ce îl privește pe afacerist. Iată de ce a fost Bill Gates anchetat de Microsoft.

De ce a fost Bill Gates anchetat de Microsoft

În anul 2019, consiliul director al companiei Microsoft a angajat o firmă de avocatură pentru a efectua o anchetă, după ce o angajată a companiei a transmis o scrisoare în care a făcut niște declarații incediare. De ce a fost Bill Gates anchetat de Microsoft? Ei bine, angajata cu pricina susținea faptul că a avut o relație sexuală cu Bill Gates, vreme de mai mulți ani.

Se presupune că angajata, care era inginer în cadrul companiei, i-ar fi cerut și Melindei Gates, soția lui Bill de la acea vreme, să citească scrisoarea, însă nu se știe dacă acest lucru s-a și întâmplat.

„Microsoft a primit o sesizare în a doua jumătate a anului 2019 că Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000. Un comitet al Consiliului de Administrație a examinat sesizarea, ajutat de o firmă de avocatură externă pentru a efectua o investigație aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a făcut sesizarea”, a transmis un purtător de cuvânt al Microsoft.

La scurt timp, acesta s-a retras brusc din consiliul de administrație

De altfel, în martie 2020, Gates s-a retras brusc din consiliul de administrație Microsoft, în timp ce ancheta era încă în desfășurare. În aceeași zi el și-a anunțat și renunțarea la poziția sa în consiliul de administrație al Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffet.

Bill Gates ar fi avut o relație cu o angajată Microsoft
Bill Gates ar fi avut o relație cu o angajată Microsoft

Însă, un purtător de cuvânt al lui Gates a declarat pentru The Journal că decizia acestuia de a părăsi consiliul Microsoft nu are niciun fel de legătură cu angajata care îl dăduse de gol. „A fost o aventură în urmă cu aproape 20 de ani, care s-a încheiat pe cale amiabilă.” Motivul pe care Bill Gates l-a invocat pentru retragere a fost dorința de a se dedica muncii sale filantropice, la Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Aceasta a fost cofondată de cei doi în anul 2000, fiind o organizaţie caritabilă ce luptă împotriva sărăciei şi bolilor globale

The New York Times a precizat într-un articol faptul că Gates şi-a dezvoltat „o reputaţie pentru conduita îndoielnică în medii legate de muncă”. De asemenea, s-a scris că, nu de puține ori, Gates le-a făcut avansuri femeilor care lucrau pentru el la Microsoft şi la Fundaţia familiei.

Bill și Melinda Gates au anunțat că divorțează

Miliardarul Bill Gates, în vârstă de 64 de ani, şi soţia sa, Melinda Gates, în vârstă de 56 de ani, s-au cunoscut la Microsoft, în anul 1987 ( în același an în care el a devenit cel mai tânăr miliardar din lume, la vârsta de 31 de ani ). S-au căsătorit în anul 1994, având împreună trei copii: Jennifer, în vârstă de 25 de ani, Rory, în vârstă de 21 de ani și Phoebe, în vârstă de 18 ani.

Deși viața lor părea roz, Bill Gates si Melinda au luat hotărârea de a se separa, după 27 de ani de căsnicie. Anunțul divorțului a fost făcut pe 3 mai 2021.

„După o gândire îndelungată și un efort mare de a ne salva relația, am luat decizia de a divorța (…) Continuăm să împărtășim aceeași credință în această misiune și ne vom continua munca împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieții noastre. Cerem intimitate pentru familia noastră în timp ce începem să navigăm în această nouă viață”, se arată în declaraţia comună a lui Bill şi Melindei Gates.