Home » Știri » Știri externe » Cum s-au cunoscut Bill Gates si Melinda și de ce au ajuns la divorț. Totul despre despărțirea lor după 27 de ani de căsnicie

Cum s-au cunoscut Bill Gates si Melinda și de ce au ajuns la divorț. Totul despre despărțirea lor după 27 de ani de căsnicie

Violeta Badea / 04.05.2021, 11:15
Cum s-au cunoscut Bill Gates si Melinda și de ce au ajuns la divorț. Totul despre despărțirea lor după 27 de ani de căsnicie

Cum s-au cunoscut Bill Gates si Melinda și de ce au ajuns la divorț. Șoc în lumea miliardarilor! Bill și Melinda Gates, unul dintre cele mai bogate cupluri din lume, cu o avere de 130 de miliarde de dolari, au decis să divorțeze după 27 de ani de mariaj. În acest material veți afla cum s-au cunoscut cei doi și de ce au ajuns la despărțire.

Cum s-au cunoscut Bill Gates si Melinda și de ce au ajuns la divorț

Bill si Melinda s-au casatorit in anul 1994
Bill si Melinda s-au casatorit in anul 1994

Miliardarul Bill Gates, în vârstă de 64 de ani, şi soţia sa, Melinda Gates, în vârstă de 56 de ani, s-au cunoscut la Microsoft, în anul 1987 (același an în care a devenit cel mai tânăr miliardar din lume la vârsta de 31 de ani ). Erau tineri, îndrăgostiți și împărtășeau aceleași pasiuni.

În anul 1982, Melinda Gates și-a dat licențele: una în informatică, alta în studii economice, la Universitatea Duke, apoi a intrat la un master pentru Administrarea Afacerilor, tot la Duke. După finalizarea studiilor, femeia a participat la un interviu pentru Microsoft, în Seattle. Ulterior, a fost angajată în anul 1987, pe postul de inginer. Bill Gates și Melinda s-au îndrăgostit la un picnic organizat de companie. Deși se plăceau, ea l-a refuzat inițial, deoarece miliardarul nu a avut o abordare inspirată.

Bill Gates si Melinda
Bill Gates si Melinda

„Mă gândeam că noi doi am putea ieşi împreună în oraş”, şi-a făcut Bill curaj să-i spună celei pe care o remarcase. „Dacă îmi dai numărul tău de telefon, poate ieşim la o întâlnire peste două săptămâni”, a continuat acesta propunerea. „Peste două săptămâni?!”, a recunoscut Melinda într-un interviu pentru site-ul Makers că i-a spus în acel moment lui Gates. „Habar n-am ce o să fac peste două săptămâni! Nu eşti destul de spontan pentru mine!”, conform clickpentrufemei.ro.

Ulterior, au trăit o dragoste nebună și au ales să-și unească destinele în Hawaii, în anul 1994. Bill Gates si Melinda au împreună trei copii: Jennifer, în vârstă de 25 de ani, Rory, în vârstă de 21 de ani și Phoebe, în vârstă de 18 ani. Ce doi au format un cuplu solid și pe plan profesional și au înființat Fundația Bill & Melinda Gates, în anul 2000. Cei doi au donat peste 50 de miliarde de dolari cauzelor umanitare.

Bill Gates este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Acesta se poate lăuda cu locul al patrulea în Topul Forbes al miliardarilor pe anul 2021. Bill Gates are o avere estimată la 130,5 de miliarde de dolari. Acesta a înființat Microsoft, alături de Paul Allen, în anul 1975. Soția lui, Melinda Gates, este considerată una dintre cele mai influente femei din lume. În prezent, nu se cunosc detaliile financiare ale divorțului.

Totul despre despărțirea lor după 27 de ani de căsnicie

Cei doi au anuntat ca vor divorta, dupa 27 de ani de mariaj
Cei doi au anuntat ca vor divorta, dupa 27 de ani de mariaj

Deși viața lor părea roz, Bill Gates si Melinda au luat hotărârea de a se separa, după 27 de ani de căsnicie. Vestea a luat prin surprindere pe toată lumea. Anunțul divorțului a fost făcut de către soția miliardarului, Melinda, pe o rețea de socializare. De asemenea, cei doi au decis că vor continua să colaboreze în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates.

„După o gândire îndelungată și un efort mare de a ne salva relația, am luat decizia de a divorța. În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care lucrează peste tot în lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă vieți sănătoase și productive.

Continuăm să împărtășim aceeași  credință în această misiune și ne vom continua munca împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieții noastre. Cerem intimitate pentru familia noastră în timp ce începem să navigăm în această nouă viață”, se precizează în declaraţia comună a lui Bill şi Melindei Gates.