Home » Life & Style » Bill Gates, un nou anunț despre sfârșitul pandemiei. Când ar putea să revină lumea la normal

Bill Gates, un nou anunț despre sfârșitul pandemiei. Când ar putea să revină lumea la normal

Alexandru Cazacu / 25.03.2021, 13:15
Bill Gates, un nou anunț despre sfârșitul pandemiei. Când ar putea să revină lumea la normal

Miliardarul american face o nouă predicție despre pandemia de coronavirus. Când va reveni omenirea la viața de dinainte de pandemie în opinia lui Bill Gates, veți putea afla în continuarea articolului.

Bill Gates, un nou anunț despre sfârșitul pandemiei

În ultima perioadă Bill Gates a vorbit de multe ori atât despre efectele încălzirii globale, cât și despre pandemia de coronavirus. În opinia celebrului miliardar, lumea ar trebui să revină la normal până la sfârșitul anului 2022, datorită vaccinurilor anti-COVID-19, a declarat Bill Gates într-un interviu acordat ziarului Gazeta Wyborcza, potrivit Mediafax.

Bill Gates a investit cel puțin 1,75 de miliarde de dolari pentru a ajuta în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, despre care spune că este o ”tragedie incredibilă”. Miliardarul este de părere că, datorită vaccinurilor existente în acest moment, o revenire la viața de dinainte de pandemie este din ce în ce mai aproape.

”Am finanțat foarte mult tot acest proces de producție de vaccin. Patru din primele cinci vaccinuri au fost finanțate de BARDA – sector public SUA. Și asta ne demonstrează că ne apropiem de final. Vaccinurile acestea sunt adevărate miracole. Mulțumesc lui Dumnezeu că sectorul privat a scos-o la capăt, primind bani de la Guvern”, spunea Bill Gates, într-un interviu.

Bill Gates, despre pandemia de coronavirus

După ce s-a imunizat cu vaccinul anti-Covid dezvoltat de Moderna, Bill Gates a vorbit în cardul unui interviu pentru ziarul spaniol ”El Pais” despre pandemia de COVID-19. La acea vreme, fondatorul Microsoft era de părere că până în anul 2022 lucrurile vor reveni la normal.

”Până în vara anului 2021 lucrurile vor reveni la normal, iar până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite ale Americii, vom putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a declarat Bill Gates pentru ziarul spaniol ”El Pais”.

Când va reveni omenirea la normal în opinia lui Bill Gates
Când va reveni omenirea la normal în opinia lui Bill Gates

De asemenea, în carul aceluiași interviu, Bill Gates a subliniat și inegalitățile dintre țările bogate și cele sărace în ceea ce privește imunizarea împotriva coronavirusului.

”În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au cunoscut o epidemie teribilă și care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a adăugat Gates.

Proiecțiile lui Bill Gates

Se pare că previziunile miliardarului coincid cu cele emise de mai mulți specialiști din domeniul sănătății. Un exemplu ar fi, epidemiologul Didier Piitet, care a prezis la postul de televiziune francez, France Inter, că lucrurile ar putea reveni la normal în vara anului 2022, când pandemia ar putea lua sfârșit.

De asemenea, în cartea sa ”Cum să eviți un dezastru climatic”, Bill Gates este de părere că emisiile de CO2 trebuie să fie eliminate până în 2050 pentru a se evita pagube de mediu și economice enorme. El susține că oamenii trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. Mai mult de atât, în opinia sa, tranzacționarea certificatelor verzi și energiile alternative sunt absolut indispensabile.