Home » Când, unde, cum » 7 cele mai puternice animale din lume. Surpriza de pe listă

7 cele mai puternice animale din lume. Surpriza de pe listă

Toader Mihai / 21.11.2021, 11:23
7 cele mai puternice animale din lume. Surpriza de pe listă

Cu siguranță atunci când te gândești la cele mai puternice animale din lume, în minte îți va veni imaginea unui animal masiv, cu o foarte dezvoltată musculatură. Află că lucrurile nu stau tocmai așa și că în listă apare și o surpriză la care nu te-ai fi așteptat.

Care sunt cele mai puternice animale din lume

Numărul kilogramelor pe care le pot ridica aceste animale nu este un criteriu pe baza cărora animalele au apărut în listă, ci raportul dintre greutatea lor și numărul kilogramelor prăzii.  Forța de care dau dovadă aceste animale este una deosebită și, cu siguranță dau dovadă de o putere mai mare decât cea a unui culturist. Află astfel care sunt cele mai puternice animale din lume.

Vulturul

Aceste păsări zboară la altitudini amețitoare, iar puterea lor este una fantastică, nefiind degeaba simbolul acestei valori. Vulturii au atât picioare picioare puternice dar și gheare ascuțite care le permite să prindă prada cu o mare ușurință, de multe ori, o pradă care cântărește până la de patru ori greutatea lor. Aceștia răpesc vulpi, căprioare și pisici sălbatice.

Șarpele Anaconda

Acest șarpe constrictor poate atinge o lungime de aproximativ 10 metri și o greutate de până la 230 de kilograme. Puterea de care dau dovadă este una fantastică, astfel că aceștia își înfășoară corpul masiv în jurul prăzii, strivind-o fără a avea vreo șansă de scăpare. Forța depusă este de aproximativ un kilogram pe centimetru pătrat, iar prada este înghițită întreagă.

cele mai puternice animale
Ursul Grizzly facce si el parte din topul celor mai puternice animale

Ursul Grizzly

Cocoașa pe care acești urși o au este de fapt alcătuită din mușchi foarte puternici dându-le acestora o forță enormă atunci când sapă, mută pietre ori copaci sau când vine vorba despre viitoarea lor masă. Aceste animale au un spirit protector, astfel că dacă se află împreună cu puii, ai face bine să pleci din acel loc. Urșii Grizzly dau dovadă de o putere de cinci ori mai mare decât cea a omului, iar mușcătura lor ar putea zdrobi o bilă de bowling.

Boul

Boii sunt animale de povară, fiind tauri castrați. Aceștia pot transporta o greutate de două ori mai mare decât masa lor. Datorită puterii de care dau dovadă, boii au fost transportați în animale perfecte pentru a ara pământul sau a tracta un car.

Tigrul

În ceea ce privește familia felinelor, de departe, tigrul pare să fie cel mai puternic. Aceștia pot căra o greutate de două ori mai mare decât greutatea corpului lor, iar lovitura de labă este îndeajuns de puternică încât poate crăpa craniul unei vaci. Cu siguranță despre acest lucru nu știai, dar știai că fălcile puternice, cu ajutorul dinților lungi îi ajută la sfâșierea cărnii.

Gorila

Gorilele fac și ele parte din această categorie de animale, astfel că acestea își cresc mușcii în mod natural, urcându-se în copaci și deplasându-se în patru labe. Masculul adult dă dovadă de o forță de 15-20 de ori mai mare decât cea a omului și poate ridica o greutate de până la 10 ori mai mare decât propria greutate.

Furnicile tăietoare de frunze

Probabil nu te așteptai să fie incluse în această listă și insectele. Pe lângă gândacii rinocer și gândacul de bălegar, furnicile tăietoare de frunze sunt și ele animale puternice care meritau menționate. Având o lungime de doar 2 centimetri, acestea pot căra lucruri cu o greutate de 50 de ori mai mare decât propria greutate. În comparație cu vertebratele, insectele au mușchi scriați, iar fălcile acestor insecte le permite să taie frunzele pe care le cară la mușuroi unde sunt folosite pe post de îngrășământ.