Home » Life & Style » Timp liber » Top 6 animale cu cea mai puternică mușcătură. Incredibil ce forță are această creatură

Top 6 animale cu cea mai puternică mușcătură. Incredibil ce forță are această creatură

Alexandru Cazacu / 04.08.2021, 13:29
Top 6 animale cu cea mai puternică mușcătură. Incredibil ce forță are această creatură

Știați că forța maximă pe care o poate exercita mușcătura unei persoane nu depășește 160 psi? Deși mușcătura umană poate părea foarte puternică, forța cu care mușcă unele animale este cu mult mai mare. Așadar, noi v-am pregătit o listă de animale cu cea mai puternică mușcătură. Haideți să vedem care sunt acestea.

Animale cu cea mai puternică mușcătură

După cum spuneam, mușcăturile unor animale sunt mult mai puternice decât cele ale unui om, iar forța exercitată a acestora poate ajunge chiar și la de 20 ori mai mare comparativă cu cea a unei persoane. Cu toate acestea, care or fi animalele cu cele mai puternice mușcături? Ei bine, acest lucru îl veți afla în rândurile următoare.

Crocodilul de Nil, animalul cu cea mai puternică mușcătură

Mai întâi, trebuie să menționăm că forța cauzată de mușcătură poate fi măsurată utilizând o unitate cunoscută ca kilograme per cm pătrat (PSI). Aceasta este presiunea exercitată atunci când o singură forță este pusă pe o suprafață de un centimetru pătrat.

Ei bine, cercetătorii sunt de părere că cea mai puternică mușcătura este cea a crocodilului de Nil, care poate ajunge la 5,000 psi. Așadar, acesta este animalul cu cea mai puternică mușcătură din lume. Fălcile lungi și puternice, împreună cu dinții ascuțiți, fac ca evadare din gura crocodilului de Nil să fie imposibilă. O astfel de reptilă poate atinge o lungime de 6 metri și o greutate de aproximativ 750 de kilograme.

Crocodilul de apă sărată

Poziția a doua în topul animalelor cu cea mai puternică mușcătură este ocupată de crocodilul de apă sărată. Mușcătura acestuia are o forță de aproape 4.000 de psi. Deși este situat pe primul loc în ceea ce privește mărimea reptilelor, crocodilul de apă sărată are o mușcătură puțin mai slabă față de cel de Nil. Această incredibilă forță este conferită de mușchii de închidere a maxilarului.

Un exemplar din această specie poate ajunge să cântărească chiar și 1.000 de kilograme, cu o lungime de aproximativ 6 metri. Crocodilul de apă sărată se hrănește în principal cu maimuțe, broaște țestoase, bivolițe de apă, pești, păsări și chiar cu pui de hipopotami.

Aligatorul

Aligatorul american și aligatorul chinez sunt singurele specii de aligatori rămase la nivel mondial. Forța mușcăturii unei astfel de reptile este de 2.125 psi.

Jaguarul

Se pare că mușcătura unui Jaguar poate pătrunde chiar și prin cochilia unei broaște țestoase, având o forță de aproximativ 2.000 de psi.

Care sunt animalele cu cea mai puternică mușcătură
Care sunt animalele cu cea mai puternică mușcătură

Hipopotamul (1.821 psi)

Deși este ierbivor, hipopotamul este un animal extrem de agresiv. Cu toate că s-a măsurat doar puterea mușcăturii femelei, cercetătorii sunt de părere că masculul este și mai periculos. Ba chiar mai mult de atât, hipopotamul este considerat a fi unul dintre cele mai temute animale din Africa, atacând chiar și echipaje ale unor bărci de mici dimensiuni.

Gorila – 1300 psi

Atât maxilarul cât și mușchii gâtului unei gorile sunt foarte dezvoltați. Cel mai probabil, acesta este și motivul pentru care mușcătura acestui animal este foarte periculoasă. De asemenea, agresivitatea gorilelor a stârnit multe controverse, însă mai nou studiile cercetătorilor au arătat că gorilele sunt blânde și nu reprezintă o amenințare pentru oameni.