Home » Life & Style » Cele mai frumoase grădini ZOO din Europa. Unde trebuie neapărat să ajungi

Cele mai frumoase grădini ZOO din Europa. Unde trebuie neapărat să ajungi

Alexandru Cazacu / 22.03.2021, 13:04

Dacă te afli într-o excursie prin Europa, trebuie să știi că pe bătrânul continent sunt nenumărate grădini zoologice care merită vizitate. Multe dintre acestea adăpostesc specii de animale pe cale de dispariție și habitate cât mai apropiate de cele naturale ale acestora. Mai departe veți putea afla unde se găsesc cele mai frumoase grădini ZOO din Europa.

Cele mai frumoase grădini ZOO din Europa

Cu toate că sunt uneori contestate de iubitorii de animale, grădinile zoologice sunt foarte importante atunci când vine vorba de protejarea unor specii de animale pe cale de dispariție. Mai departe puteți afla care sunt unele dintre cele mai frumoase grădini ZOO din Europa.

Grădina Zoologică din Berlin

Una dintre cele mai mari și mai frumoase grădini zoologice din Europa se află în Berlin, cu o suprafață de 340.000 de metri pătrați, Grădina Zoologică din Berlin este casa a nu mai puțin de 1.500 de specii de animale. Aceasta a fost inaugurată în anul 1844 și este cea ma veche din Germania. Așadar, dacă te afli în capitala Germaniei trebuie să vizitezi acest obiectiv turistic, unde poți vedea aproximativ 15.000 de animale.

Cele mai frumoase grădini ZOO din Europa – Londra

De asemenea, una dintre cele mai frumoase grădini ZOO din Europa se află în capitala Marii Britanii. Aceasta a fost înființată în 1828, când era folosită pentru cercetări științifice. Grădina zoologică din Londra a fost deschisă pentru public în 1847, iar în prezent adăpostește 755 de specii, adică aproximativ 16.000 de animale. Grădina zoologică din Londra este întinsă pe o suprafață de 145.000 de metri pătrați.

Grădina Zoologică din Viena

Ei bine, Grădina Zoologică Schonbrunn din capitala Austriei datează din anul 1752 și este cea mai veche din lume. Dacă ajungi aici, poți admira foarte multe specii de animale și habitatele acestora, create cât mai apropiate de cele naturale. Grădina ZOO din viena este inclusă în lista patrimoniului UNESCO și adăpostește peste 700 de specii de animale. Aici puteți vedea animale precum: urși panda, tigri, urangutani, koala sau chiar elefanți.

Cele mai frumoase grădini zoologice din Europa
Cele mai frumoase grădini zoologice din Europa

Grădina Zoologică Praga

De asemenea, în Praga poți vizita o grădină zoologică foarte frumoasă. Aceasta a fost deschisă în 1931 și adăpostește aproximativ 4.500 de animale din 630 de specii. Aici, puteți găsi animale sălbatice precum dragoni komodo, girafe, căprioare pudu sau broaște țestoase leopard.

Grădina Zoologică din Basel

Grădina Zoologică din Basel (Elveția) este de asemenea una dintre cele mai frumoase din Europa. Aici, în noaptea de 26 iunie se organizează un fel de ”noaptea porților deschise”, când oamenii au șansa de a admira animalele în mediul lor nocturn. Grădina ZOO din Basel se întinde pe o suprafață de 13 hectare și cuprinde 600 de specii de animale.

Grădina Zoologică din Copenhaga

Grădina ZOO din Copenhaga este vizitată anual de foarte mulți turiști din lumea întreagă. Printre animalele de aici se numără și diavolii tasmanieni, leoparzii de Amur sau tigrii siberieni. Această grădină zoologică are o suprafață de 11 hectare și este cunoscută mai ales pentru Casa Hipopotamilor, Casa Elefanților sau Savana Park.

Cele mai frumoase grădini ZOO din Europa – Grădina Zoologică din Cracovia

Printre cele mai frumoase grădini zoologice din Europa se află și Grădina Zoologică din Cracovia (Polonia). Aceasta a fost deschisă în anul 1929 și are o suprafață de aproximativ 20 de hectare. Cei ce vizitează acest loc, pot admira animale din 260 de specii precum: cai sălbatici mongoli, pisici de deșert, pitoni sau elefanți asiatici.