Home » Când, unde, cum » 7 întrebări pe care să le pui la interviu. Nu pleca înainte să afli aceste lucruri esențiale

7 întrebări pe care să le pui la interviu. Nu pleca înainte să afli aceste lucruri esențiale

Cojocaru Cristian / 10.11.2021, 12:47
7 întrebări pe care să le pui la interviu. Nu pleca înainte să afli aceste lucruri esențiale

Cu siguranță ai participat la interviuri și ai observat că la sfârșitul acestora ești întrebat dacă ai întrebări. Află ce întrebări să pui la interviu pentru a arăta cât ești interesat de postul respectiv.

Ce întrebări poți puține când susții un interviu

Angajatorii te întreabă mereu dacă ai întrebări la sfârșitul unui interviu. Înainte de a spune un ”NU!” hotărât și a pleca, adu-ți aminte faptul că întrebările pe care le pui pot crește șansele de a obține postul respectiv, pe lângă faptul că vei afla mai multe informații despre acesta, astfel că îți vei putea crea o perspectivă mai bună despre rolul pe care l-ai putea avea. Află ce întrebări poți pune în cadrul unui interviu.

Întreabă despre istoria și cultura companiei

Cultura corporativă este atmosfera emoțională dintr-o companie care își unește toți angajații. Include reguli de comportament și comunicare, activități, motivație, valori și multe altele. Întrebând despre cultura corporativă, poți afla mai multe despre mediul de lucru și poți înțelege cum te-ai simți în cadrul acestuia.

Cum arată o zi obișnuită a unui angajat?

Este crucial să afli despre viitoarele tale responsabilități pe care le-ai putea avea de zi cu zi. Punând această întrebare, îți poți forma o imagine de ansamblu despre cum va arăta ziua ta de lucru și care sunt obstacolele cu care te vei confrunta de-a lungul zilelor. Totodată, această întrebare îi poate indica potențialului tău angajator că ești dornic să faci parte din companie.

Care este următorul pas al interviului?

După ce ai avut interviu, de obicei, intervievatul are parte de o perioadă de așteptare destul de iritantă. Multe întrebări îți vor trece prin minte precum: Când vor suna sau când îmi vor scrie? La ce să mă aștept? Pentru a evita acest tip de stres, asigură-te că îl întrebi pe potențialul angajator despre următorul pas al interviului.

În cazul în care acesta vine cu promisiunea să te contacteze, întreabă despre data și ora aproximativă a apelului. Dacă va trebui să treci printr-o altă etapă a interviului, atunci află detalii care te vor putea pregăti pentru etapa următoare. Nu îți fie teamă să ceri mai multe informații deoarece acestea te vor ajuta să eviți omisiunile și totodată să te simți mai încrezător.

Nu uita să mulțumești potențialului tău angajator după interviu și adu-ți aminte că și dacă ai fost respins, nu este un motiv de disperare. Solicită companiei să îți exxplice motivul respingerii. Astfel, vei putea afla mai multe infromații despre minusurile tale la care mai poți lucra și astfel vei fi pregătit pentru un următor interviu.

întrebări interviu
Ai grija ca atunci cand mergi la un interviu, sa afli raspunsul la cat mai multe intrebari despre postul pentru care aplici

Care este partea ta preferată în jobul pe care îl ai în cadrul acestei companii?

Este importnat să înțelegi părerea intervievatorului despre munca de acolo. Dacă acesta povestește cu entuziasm și discuția pare una amicală, atunci poți fi sigur că mediul de lucru este unul foarte bun.

Care este persoana cu care voi lucra mai de aproape?

Această întrebare te va ajuta să înțelegi mai bine dinamica firmei și cine vor fi colaboratorii tăi. Notează nume, cere titluri. Este important să evaluăm cât de transversal este rolul.

Care crezi că este cea mai mare provocare al acestui job?

A cunoaște ceea ce este bun este la fel de important ca și a cunoaște ceea ce nu este atât de bun. Vrei să înțelegi amploarea problemelor cu care te vei confrunta.

Există vreun lucru din CV-ul meu care ar pune sub semnul întrebării cât de potrivit sunt pentru acest post?

Această întrebare arată că ești foarte interesat de job și dorești să îți înțelegi perspectivele ca și angajat. Totodată, îți vor oferi, de asemenea, posibilitatea de a răspunde oricăror potențiale preocupări. În cele din urmă, această întrebare este cel mai bine să o pui la sfârșitul interviului pentru a evalua unde te situezi în procesul de angajare. Folosind această întrebare, vei putea avea un avans în competiție. Asigură-te că vei include întrebările de mai sus pe parcursul conversației pe care o ai cu intervievatorul pentru a avea mai multe șanse de succes.