Home » Când, unde, cum » 7 plante rezistente iarna. Rezistă cu brio frigului și îți colorează grădina. FOTO

7 plante rezistente iarna. Rezistă cu brio frigului și îți colorează grădina. FOTO

Alexandru Cazacu / 10.11.2021, 15:16

Deși foarte multe plante nu rezistă la temperaturi foarte scăzute, altele reușesc să facă față cu brio sezonului rece, înflorind primăvara în fel și fel de culori. În acest context, noi v-am pregătit o listă cu câteva plante rezistente iarna. Acestea reușesc să reziste la temperaturi scăzute și îți colorează grădina în sezonul rece.

Plante rezistente iarna

După cum spuneam, plantele prezentate în rândurile următoare sunt foarte rezistente la frig și îți vor permite să ai o grădină colorată pe aproape tot parcursul anului. Așadar, dacă îți dorești un pic de culoare în grădină și în perioada iernii, poți să plantezi aceste minunate flori. Iată care sunt acestea.

Trandafirul de iarnă

După cum ne spune și numele acestei plante, trandafirul de iarnă rezistă extrem de bine și în zilele geroase. Cunoscută și sub denumirea de spânz, această specie de plantă are flori mari și frumoase, ale căror culori pot varia de la crem la roz și vișiniu. Cu siguranță, aceste flori îți vor înfrumuseța grădina, mai ales că unele specii înfloresc în luna decembrie, dacă mediul le permite acest lucru. Dacă nu, ele vor înflori foarte devreme în primăvară, potrivit casepractice.ro.

Plante rezistente iarna - Iasomie de iarnă
Plante rezistente iarna – Iasomie de iarnă

Iasomia de iarnă

Originară din China, Iasomia de iarnă este un arbust decorativ, despre care putem spune că este cea mai rezistentă la ger dintre toate speciile de iasomie. Spre sfârșitul iernii, această plantă va avea un buchet deosebit de flori galbene.

Călinul de iarnă

De asemenea, călinul de iarnă este un alt arbust care rezistă bine la temperaturi scăzute. Acesta are foarte multe tulpini și frunze care cad, iar florile sale sunt de culoare roz și frumos mirositoare. Planta înflorește de obicei în luna martie sau în februarie, însă preferă zilele însorite și solul umed.

Forsiția albă

Tot de origine chineză, forsiția albă este un arbust decorativ frecvent întâlnit în grădinile românilor. Acesta înflorește începând din luna martie și până toamna târziu, florile sale fiind foarte rezistente și parfumate. Ba chiar mai mult de atât, florile acestui arbust pot fi uscate și folosite pentru ceai. Chiar și în zilele când afară încă mai este zăpadă, forsiția albă va aduce mici pete de culoare roz în grădina ta.

Arbustul Zânei (Praecox Chimonanthus)

Cu flori frumoase de culoare galbenă, această tufă face față extrem de bine la ger. Aceasta înflorește din ianuarie și până în luna martie, iar florile sale au forma unor clopoței și pot rezista pe ramuri pentru o perioadă foarte lungă de timp. Așadar, pentru a avea o pată de culoare în grădina ta iarna, poți să plantezi și acest arbust.

Hepatica transsilvanica

Deși este o plantă destul de rară, crescând de obicei în zonele înalte din Munții Carpați, Hepatica poate fi plantată și în grădini. Aceasta înflorește chiar sub zăpadă, începând din luna februarie și până târziu în mai. De cele mai multe ori, florile acesteia au o nuanță de albastru intens, însă foarte câteodată acestea pot fi roz sau albe (foarte rar).

Brunnera

Cu siguranță, grădina ta va căpăta o culoare deosebită cu ajutorul acestei plante. Ea înflorește primăvara devreme, cu flori mici și albastre, care pot dura circa 5 – 8 săptămâni. Brunnera rezistă foarte bine la frig și la vânt, dar are nevoie de un sol umed și acid.