Home » Când, unde, cum » 9 cele mai frumoase sculpturi din lume și povestea lor impresionantă

9 cele mai frumoase sculpturi din lume și povestea lor impresionantă

Violeta Badea / 16.05.2021, 14:30

9 cele mai frumoase sculpturi din lume și povestea lor impresionantă. Marile orașe ale lumii se mândresc cu monumente și sculpturi impresionante ce îți dau senzația că prind viață, dar câteva dintre ele sunt cu adevărat fermecătoare și mii de turiști vin să le admire în fiecare an. În acest material îți vom prezenta un top al celor mai frumoase sculpturi de pe mapamond.

9 cele mai frumoase sculpturi din lume

Sculptura este poate cea mai veche formă de artă, iar piatra cel mai vechi material folosit. De-a lungul timpului, artiștii au folosit și alte materiale naturale precum lutul sau lemnul. Indiferent de modul în care au fost concepute, anumite lucrări s-au transformat în adevărate opere de artă. În continuare îți vom prezenta câteva exemplare deosebite considerate cele mai frumoase din lume.

1. Expansion, de Paige Bradley

Expansion, de Paige Bradley
Expansion, de Paige Bradley

Paige Bradley este creatorul celei mai spectaculoase sculpturi din bronz. Opera de artă se află în New York și mii de turiști vin să o admire. „Expansion” este o sculptură impresionantă ce lasă loc de multiple interpretări. Unii oameni pot vedea o femeie care sângerează lumină, alții văd un om ce își lasă eul interior să iasă la suprafață printr-o explozie de lumină. Tu ce vezi?

2. Mustangii, de Robert Glen

Este o sculptură din bronz realizată de Robert Glen. Opera de artă se află în Texas și decorează William Square încă din anul 1984. Despre aceast exemplar se spune că este cea mai mare sculptură ecvestră din lume. Cert este că la capitolul frumusețe nu o întrec multe.

3. Laocoon și fiii săi

Laocoon si fiii săi
Laocoon si fiii săi

Sculptura a fost descoperită în anul 1506 și a fost realizată în Grecia antică, dar nu se știe cum a ajuns în Italia. Michelangelo este cel care a verificat-o și i-a confirmat originalitatea. Statuia arată imaginea preotului troian Laocoon care a avut o moarte cumplită. Legenda spune că acesta a fost pedepsit de zei să fie ștrangular de șerpi împreună cu cei doi fii ai săi.

4. Moise

Aceasta este, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase sculpturi din marmură albă. Sculptura reprezintă imaginea impunătoare a lui Moise, având coarne pe cap. Aceast detaliu a devenit extrem de popular. Se spune că totul a pornit de la o eroare de traducere. În capitolul Exodului din Bilie, Moise este descris „un om cu o față care emană raze de lumină”, dar a fost tradus greșit ca „om cu coarne”.

5. Monumentul unui trecător anonim

Monumentul unui trecator anonim
Monumentul unui trecator anonim

Această statuie impresionantă se află în Polonia și amintește de oamenii care și-au pierdut viața, fiind închiși sau dispăruți în lagărele comuniste.

6. Chipul lui Mihai Eminescu

În acest top regăsim și o sculptură din țara noastră, mai exact din Onești: Chipul lui Mihai Eminescu. Lucrarea impresionantă a fost realizată în anul 2000 de regretatul Eremia Grigorescu. Acesta a decesat un an mai târziu.

7. Oamenii de pe Râu

Oamenii de pe rau
Oamenii de pe rau

Această sculptură se află în Singapore și este considerată una dintre cele mai creative statui din lume, deoarece lasă impresia că niște copii sar în apă. Opera de artă a fost realizată de Chong Fah Cheong.

8. Loveland

„Loveland” se află pe insula Jeju din Coreea de Sud. Lucrarea a fost finalizată în anul 2004, iar tematica abordata este sexualitatea și educatia sexuală. Sculptura au fost creată de un grup de studenți de la o facultate de arte din Seoul.

9. Pietà

Pietà
Pietà

Pietà este considerată una dintre cele mai frumoase sculpturi. Opera de artă a fost realizată între anii 1498-1499 de către faimosul Michelangelo. Sculptura o reprezintă pe Fecioara Maria și pe fiul ei mort.