Home » Life & Style » Cele mai mari secrete ale omenirii. Mistere care au rămas neelucidate

Cele mai mari secrete ale omenirii. Mistere care au rămas neelucidate

Alexandru Cazacu / 13.04.2021, 18:09
Cele mai mari secrete ale omenirii. Mistere care au rămas neelucidate

De lungul vremii, oamenii au fost adesea intrigați de misterele neelucidate, care le-au atras atenția și i-au făcut să își pună diverse întrebări asupra existenței, a originii, dar și a viitorului. Mai departe, vă vom prezenta unele dintre cele mai mari secrete ale omenirii.

Cele mai mari secrete ale omenirii. Mistere care au rămas neelucidate până în zilele noastre

Lumea este plină de secrete și mistere care nu au fost încă elucidate. Încă din cele mai vechi timpuri, între oameni s-au născut multe controverse cu privire la acestea și numeroase teorii ale conspirației au existat. Mai departe veți afla cinci dintre cele mai mari secrete ale omenirii.

Manuscrisul Voynich

Wilfrid M. Voynich, un american de origine poloneză, a cumpărat în anul 1912 o carte mai puțin obișnuită, de 240 de pagini, care conținea zeci de diagrame cosmice, desene și relatări despre plante a căror existenţă nu a fost confirmată de oamenii de știință.

Incredibil este faptul că, potrivit testelor efectuate în laborator, manuscrisul a fost realizat în urmă cu aproximativ 600 de ani. Cel mai probabil, la acea vreme, cartea a reprezentat o farmacopee. Mai exact, un tratat în care erau notate descrierile și formulele prin care se puteau prepara diverse medicamente. Însă, misterul se învârte în jurul diagramelor cosmice din manuscris, care potrivit unora, ar fi chiar de origine extraterestră.

Cele mai mari secrete ale omenirii – Rămășițele lui Cristofor Columb

Deși în zilele noastre se știu foarte multe detalii despre viața lui Cristofor Columb, nu se poate spune același lucru și despre moartea acestuia, din 1509, atunci când rămășitele celebrului explorator au fost duse în Caraibe, pe insula Hispaniola.

Cu toate acestea, războiul a făcut ca spaniolii să piardă insula în favoarea francezilor, iar rămășitele exploratorului ar fi fost transferate în Cuba, iar ulterior readuse în Spania. Însă, interesant este faptul că, Republica Dominicană afirmă, în mod oficial, că rămășițele lui Cristofor Columb nu au părăsit niciodată insula Hispaniola.

Cele mai mari secrete ale omenirii. Mistere care au rămas neelucidate până astăzi
Cele mai mari secrete ale omenirii. Mormântul lui Cristofor Columb

Sculptura Kryptos

Unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii este legat de sculptura Kryptos (înseamnă ”ascuns” în limba greacă), realizată de Jim Sanborn și amplasat chiar în fața sediului CIA din Lagley, Virginia. Opera de artă conține patru inscripții, însă doar trei dintre ele sunt decodificate, iar a patra rămânând un secret până în zilele noastre. Nici măcar CIA-ul nu a reușit să spargă complet codul.

Semnalul din spațiu primit de Jerry Ehman

Era într-o zi de august a anului 1977, când astronomul Jerry Ehman a decis să scaneze spațiul cosmic cu ajutorul telescopului radio. Nu a durat mult timp, iar spre surpriza acestuia a primit un semnal necunoscut cu o durată de 72 de secunde. Potrivit lui Ehman, semnalul era de origine extraterestră și a fost captat din constelația Săgetătorului, dintr-o zonă aflată la 120 de ani lumină distanţă de Pământ.

Monumentul Gobekli Tepe

Nu mulți știu acest lucru, însă pe teritoriul Turciei se ală cea mai veche structură religioasă descoperită vreodată pe Pământ. Potrivit arheologilor, aici există numeroase structuri și piloni de piatră pe care sunt desenate diferite animale de pradă. Nici măcar în zilele noastre nu s-a putut explica prin ce mijloace oamenii care locuiau în peșteri au reușit să construiască asemenea structuri, fără unelte de metal. Se pare că acest monument este cu aproximativ 7.000 de ani mai vechi decât piramidele.

Cele mai mari secrete ale omenirii. Aceste mistere nu au fost elucidate
Cele mai mari secrete ale omenirii: Monumentul Gobekli Tepe