Home » Știri » Vacanța de vară 2021. Cum vor putea românii să meargă în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania

Vacanța de vară 2021. Cum vor putea românii să meargă în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania

Alexandru Cazacu / 19.03.2021, 16:22
Vacanța de vară 2021. Cum vor putea românii să meargă în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania

Potrivit ministrului Economiei și Turismului, intenția este ca turismul să fie deschis cât mai repede. Însă acest lucru depinde de evoluția pandemiei de coronavirus. Cum vor putea merge în vacanțe românii în 2021, veți afla în continuarea articolului.

Vacanța de vară 2021. Cum vor putea românii să meargă în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania

Ministrul Turismului, Claudiu Năsui, susține că, momentan se discută despre un mecanism prin care statele să poată recunoaște reciproc documentele care să permită călătoria peste hotare precum: certificatul de vaccinare, testul negativ sau testul de anticorpi.

„Este vorba despre un mecanism prin care statele să poată recunoaște reciproc aceste documente și să nu mai trebuiască să facem formalități sau să întârzie oamenii la graniță, mai ales pe partea de turism. Și pe partea de turism care pleacă, dar și care vine din unele state, lucru care ar ajuta foarte mult industria.

Ce vrem să facem deocamdată e o recunoaștere bilaterală a documentelor, să fie mai ușor să treci, să arăți documentele că ai fost vaccinat, că ai test negativ sau de anticorpi. Nu e discriminare, nu se adresează doar celor vaccinați. Cineva care n-a fost la vaccinare, poate a avut deja Covid sau are test negativ și n-are o problemă să circule”, a spus ministrul, la Digi24.

Când și cum vor putea merge românii în Grecia

Vineri, ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis, a declarat că atât turiștii români, cât și cei din statele membre ale Uniunii Europene vor putea veni în Grecia începând de la jumătatea lunii aprilie, chiar dacă sezonul turistic în țara elenă începe oficial la data de 14 mai.

Pentru a călători în Grecia, turiștii din statele membre UE trebuie să îndeplinească una dintre cele trei condiții: să prezinte un test negativ, să arate dovada vaccinării sau să prezinte un test de anticorpi. Este important de menționat faptul că, cei care călătoresc în Grecia pot fi testați aleatoriu la graniță cu teste rapide, iar cei testați pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din țara elenă. Copii cu vârsta de sub 10 ani nu necesită testare.

Cum vor putea românii să meargă în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania
Cum vor putea românii să meargă în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania

Cum vor putea călători românii în Bulgaria

Cei care vor să meargă în Bulgaria anul acesta trebuie să știe că sezonul turistic se va deschide începând cu data de 1 mai. De asemenea, a fost lansat și regulamentul pentru funcționarea hotelurilor în pandemie, potrivit Travel Planner. Deocamdată nu este nimic oficial însă se poartă discuții despre cele trei posibilități menționate mai sus prin care turiștii pot intra în Bulgaria.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranța turiștilor. Bulgarii știu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, așa cum a fost și în vara anului 2020”, a declarat directorul general al Travel Planner, Sebastian Constantinescu, potrivit Mediafax.

Vacanța de vară 2021 în Turcia și Spania

În urmă cu câteva zile, Turcia a anunțat că așteaptă turiștii britanici și din alte state în sezonul estival, precizând că nu li se va solicita dovada de vaccinare. De asemenea, după 15 aprilie autoritățile turce vor stabili dacă turiștii străini vor mai fi nevoiți să prezinte un rezultat negativ la testarea anti-COVID-19. De asemenea, în Portugalia s-a deschis deja sezonul turistic, iar Spania a anunțat 19 mai.