Home » Când, unde, cum » Balta Vrăjitoarelor, locul de lângă București plin de legende și fenomene inexplicabile. Ce se petrece de fapt aici

Balta Vrăjitoarelor, locul de lângă București plin de legende și fenomene inexplicabile. Ce se petrece de fapt aici

Alexandru Cazacu / 15.03.2022, 11:50
Balta Vrăjitoarelor, locul de lângă București plin de legende și fenomene inexplicabile. Ce se petrece de fapt aici

De-a lungul timpului, mai multe legende au luat naștere în jurul unei bălți din apropierea Capitalei. Mai exact, este vorba de Balta Vrăjitoarelor, loc pe care mulți oameni îl evită, pentru că aici ar avea loc fenomene inexplicabile. Află în rândurile următoare ce se întâmplă de fapt pe lângă acest petic de apă din apropiere de București.

Balta Vrăjitoarelor, un loc înconjurat de legende și fenomene inexplicabile. Ce se petrece în acest loc

În pădurea Boldu-Crețeasca de lângă București găsim o baltă cu un diametru de doar 5 metri. Deși dimensiunile sale nu sunt tocmai impresionante, Balta Vrăjitoarelor este foarte cunoscută. Se pare că în fiecare an, de Sf. Gheorghe, Sânziene și de Sfântul Andrei, vrăjitoarele se adunau aici. Se spune că în aceste zile s-ar deschide porți spre alte tărâmuri și că vrăjile făcute la Balta Vrăjitoarelor s-ar împlini.

Locul cu pricina poate părea înfiorător și pentru cei mai sceptici dintre noi. Nici animalele însetate nu beau apă din această baltă. Ba chiar mai mult de atât, conform locuitorilor din zonă, în apropiere de celebra Baltă a Vrăjitoarelor au avut loc fenomene inexplicabile. Oamenii vorbesc de fulgere sau furtuni iscate din senin.

Pe lângă toate acestea, se pare că balta de doar 1,5 metri adâncime nu seacă, dar nici nu se mărește niciodată, nici pe timp de secetă și nici în zilele ploioase. Unii sunt de părere că peticul de apă nu ar avea fund și că obiectele aruncate în apa bălții dispar pentru totdeauna.

Balta Vrăjitoarelor, locul de lângă București unde au loc fenomene inexplicabile
Balta Vrăjitoarelor, locul de lângă București plin de legende

Legendele legate de Balta Vrăjitoarelor

După cum am menționat și anterior, de-a lungul vremii mai multe legende și mituri au luat naștere în jurul Bălții Vrăjitoarelor. Unii localnici susțin că, după cutremurul din 1977, autoritățile au aruncat aici tone de moloz rămase de la clădirile distruse. La acea vreme, muncitorii ar fi încercat să astupe peticul de apă cu tonele de moloz, însă acesta le-ar fi înghițit pe toate.

Pe de altă parte, primele legende cu privire la Balta Vrăjitoarelor fac referire chiar la Vlad Țepeș. Mai precis, se spune că domnitorul ar fi fost decapitat aici, după ce boierii l-au trădat. Se pare că magia neagră care sălășluiește în acest loc ar fi apărut odată cu uciderea temutului domnitor. Cu toate acestea, specialiștii nu au stabilit exact data și locul în care a decedat Țepeș.

Se mai spune că, multe dintre femeile însărcinate care au avut curajul să se scalde în această baltă au pierdut sarcina. Potrivit localnicilor, acest lucru s-ar fi întâmplat deoarece balta își cere tributul.

Duhul care iese la miezul nopții

Una dintre cele mai înfricoșătoare povești vorbește despre un duh cu veșminte negre care iese din baltă la miezul nopții, iar unii susțin că ar fi chiar Diavolul. Cel mai probabil, acesta este și motivul pentru care localnicii sunt de părere că nu e bine să te prindă noaptea în apropierea ochiului de apă.

Cei care vor să viziteze locul, trebuie să știe că acesta nu este tocmai ușor de găsit. Totuși, sătenii care locuiesc în apropiere de Balta Vrăjitoarelor sunt adesea bucuroși să ofere indicații curioșilor.