Home » Când, unde, cum » Când se împodobește bradul de Crăciun 2022. Culori care sunt în tendințe pentru pomul de Crăciun, în acest sfârșit de an

Când se împodobește bradul de Crăciun 2022. Culori care sunt în tendințe pentru pomul de Crăciun, în acest sfârșit de an

Ileana Mladinoiu / 05.12.2022, 17:28
Când se împodobește bradul de Crăciun 2022. Culori care sunt în tendințe pentru pomul de Crăciun, în acest sfârșit de an

Bradul, acest copac care își păstrează frunzele verzi și iarna, este simbolul sărbătorilor de sfârșit de an, iar împodobirea lui de Crăciun întruchipează reînnoirea vieții. A fost decorat cu flori, fructe uscate și grâu în timpul sărbătorilor Solstițiului de iarnă. În Imperiul Roman, 25 decembrie era considerată ziua renașterii soarelui. Cu această ocazie, romanii își făceau reciproc daruri sau își împodobeau casele cu ramuri de conifere. Prin forma sa triunghiulară, bradul simbolizează  Sfânta Treime, iar podoabele cunoașterea și bogăția, la fel ca pomul sacru din Grădina Edenului, în care se găseau merele, fructele cunoașterii.

Când se împodobește bradul de Crăciun. Tradiții și obiceiuri

În vremurile actuale, oamenii aleg  să împodobească bradul în funcție de timpul lor liber, însă, conform tradiției creștine, bradul și  decorațiunile sunt montate în seara zilei de 24 decembrie, adică în Ajunul Crăciunului. Atunci, un înger și o stea se vor așeza în vârful pomului, ca reprezentare a îngerilor și a stelei de la Bethleem. Cu toate acestea, pentru a ne trezi acele emoții magice din copilărie sau pentru a ne crea starea de bine, bradul este cel mai adesea împodobit cu două sau chiar trei săptămâni înainte de Crăciun, mai precis la începutul lunii decembrie.

Când se împodobește bradul de Crăciun 2022. Culori care sunt în tendințe

Din nou în acest an, culorile tradiționale de Crăciun, anume verdele și  roșul, rămân atemporale. Dar nimic nu ne împiedică să renunțăm la  unele obiceiuri și să optăm pentru o paletă de tonuri pastelate sau să ne lăsăm tentați de reunirea reușită între roșu și alb. Putem fi și mai îndrăzneți, optând pentru o singură culoare: alb, de exemplu, ca să creăm o atmosferă polară.

Când se împodobește bradul de Crăciun 2022. Culori care sunt în tendințe pentru bradul de Crăciun, în acest sfârșit de an
Bradul de Crăciun

Culori brad de Crăciun 2022-2023

Roșul

Roșul rămâne un mare clasic al bradului de Crăciun. Totodată este culoarea costumului Moșului, dar și a bucuriei și căldurii căutate în timpul reuniunilor de familie. Totuși, dacă ezităm între un Crăciun tradițional și unul modern, pariem pe vișiniu, care se va dovedi a fi un compromis bun.

Verdele

Verdele este cealaltă culoare clasică de Crăciun datorită bradului. Dar în zilele noastre verdele nu se limitează numai la copac, această culoare o găsim și în accesorii: fețe de masă, șervețele etc.

Albul

Albul este culoarea esențială pentru decorul nostru de Crăciun și se potrivește cu orice. Un brad cu ghirlande și globulețe albe ne va da  impresia că zăpada a căzut pe el. În plus, putem avea o multitudine de elemente decorative albe împrejurul copacului (figurine de om de zăpadă, reni, urși polari, veverițe sau iepuri de zăpadă).

Argintiul

Este o culoare care se va îmbina perfect cu albul, deoarece sunt cele doua culori principale ale unui decor nordic reușit. Asta nu înseamnă că-l vom favoriza pentru a nu pierde latura de iarnă adusă de alb. Argintiul va folosi mai mult pentru a sublinia albul. Prin urmare, îl vom integra în  elemente decorative (brazi mici argintii sau chiar conuri de pin argintii).

Culorile pastelate

Pentru a schimba tonurile de alb și argintiu care pot părea plictisitoare, cele pastelate vor crea o atmosferă plăcută în casa noastră în timpul sărbătorilor. Integrarea tușelor de culoare se poate face prin ghirlande ușoare, agățate pe pereți în culori calde, precum roz pastel. fFrește, putem aduce o notă unică decorului prin aranjarea unor elemente de culoare neașteptată, cum ar fi un con de pin albastru sau un brad mic roz.