Home » Când, unde, cum » Cât costă un sejur de Paște 2022 pe Valea Prahovei. Prețurile sunt cu 50% mai mari față de vacanțele din perioadele obișnuite

Cât costă un sejur de Paște 2022 pe Valea Prahovei. Prețurile sunt cu 50% mai mari față de vacanțele din perioadele obișnuite

Alexandru Cazacu / 11.04.2022, 17:36
Cât costă un sejur de Paște 2022 pe Valea Prahovei. Prețurile sunt cu 50% mai mari față de vacanțele din perioadele obișnuite

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar hotelierii din stațiunile de pe Valea Prahovei au vin deja cu oferte pentru sejururile de Paște. Se pare că în acest an, prețurile sunt cu aproximativ 50% mai ridicate față de vacanțele din perioadele obișnuite. Află în continuare cât costă un sejur de Paște 2022 pe Valea Prahovei.

Cât costă un sejur de Paște 2022 pe Valea Prahovei

Iată că nu mai este mult până la minivacanța de Paște, iar mulți dintre români se gândesc deja unde vor petrece sărbătorile pascale. În acest context, hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit ofertele pentru pachetele turistice de Paște. În 2022, prețul acestora variază între 1.200 de lei pentru patru nopți de cazare la o vilă și 3.500 de lei pentru aceeași perioadă la un hotel de patru stele, unde este asigurat micul dejun, un brunch pascal și acces la spa.

După cum spuneam și în rândurile anterioare, anul acesta, pe Valea Prahovei, vacanțele de Paște sunt cu 50% mai scumpe decât cele din perioadele obișnuite. Reprezentanții Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova au făcut publice tarifele unor pensiuni și hoteluri din zonă.

Așadar, o vilă din Sinaia a pregătit, pentru perioada 22 – 26 aprilie, un pachet turistic ce include cazare în cameră dublă la 1.225 de lei. De asemenea, oferta include micul dejun, întâmpinarea cu ouă roșii, vin, cozonac în noaptea de Înviere, dar și cina în prima zi de Paște, taxele locale, muzica live și brunch tradițional în a doua zi. Oferta standard pentru acest an postată pe site-ul vilei respective este de 880 de lei de persoană pentru patru nopți de cazare, cu pensiune completă.

Cât costă un sejur de Paște 2022 pe Valea Prahovei
Cât costă un sejur de Paște 2022 pe Valea Prahovei

Prețuri pentru vacanțele de Paște 2022 pe Valea Prahovei

În aceeași stațiune turistică, însă la un hotel de trei stele, costul unui sejur de Paște ajunge la 1.840 de lei. Acest pachet include patru nopți de cazare, micul dejun, întâmpinarea cu produse tradiționale în noapte de Înviere și un prânz festiv de Paște cu open bar și DJ.

Pe de altă parte, prețul crește considerabil în cazul familiilor cu mai mulți copii. De exemplu, un hotel de patru stele cazează doi adulți și doi copii în apartamente sau camere duble de lux la prețuri ce pornesc de la 3.5oo de lei și ajung 6.000 de lei pentru adulți. Oferta include micul dejun, întâmpinarea cu ouă roșii, cozonac și vin în noaptea de Înviere, dar și prânzul în ziua de Paște și accesul la spa. Pentru copii, părinții vor plăti, în funcție de vârsta acestora și de numărul nopților de cazare, până la 850 de lei.

Prețuri de lux pe Valea Prahovei de Paște

În acest an, Paștele pică pe 24 aprilie, iar mulți dintre români aleg să petreacă sărbătorile la munte. Valea Prahovei este una dintre cele mai căutate destinații în această perioadă, însă și prețurile sunt pe măsură.

„Un sejur de două, trei nopți de Paște costă în jur de 1.200, 1.300 de lei pentru fiecare persoană, cu demi-pensiune și cină festivă. Evident, cresc prețurile, depinde de margaretele la care mergem”, a explicat consultantul în turism, Ciprian Enea, potrivit impact.ro.

Ei bine, cam acestea sunt, în 2022, costurile unui sejur de Paște în stațiunile de pe Valea Prahovei.