Home » Când, unde, cum » Unde se află și cum arată cel mai vechi hotel din lume. Este deschis de peste 1300 de ani

Unde se află și cum arată cel mai vechi hotel din lume. Este deschis de peste 1300 de ani

Alexandru Cazacu / 04.03.2022, 12:58

Poate părea incredibil, însă în lume există un hotel deschis acum mai bine de 13 secole. Mai exact, este vorba despre hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan, bazele acestuia fiind puse la începutul secolului al VIII-lea. Haideți să vedem unde se află și cum arată cel mai vechi hotel din lume și care este povestea acestuia.

Unde se află și cum arată cel mai vechi hotel din lume

În caz că nu știați deja acest lucru, în Japonia există un hotel care datează din urmă cu peste 1300 de ani. Bazele hotelului nipon Nishiyama Onsen Keiunkan au fost puse de Fujiwara Mahito, iar la început clădirea servea drept refugiu. Hotelul cu pricina a fost fondat în Era Keiun, fiind astfel numit Keiunkan.

Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munții Akaishi, iar jurul său există mai multe izvoare termale. Incredibil este faptul că acesta a rămas în aceeași familie vreme de 52 de generații. Cu o vechime de peste 1300 de ani, hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan a fost declarat în 2011 ca fiind cel mai vechi hotel din lume, recordul fiind trecut în Guinness World Records.

Fiind proiectat cu ani înainte de apariția monedelor în Japonia, hotelul funcționa la vremea respectivă prin troc. Pentru a sta la han, clienții dădeau în schimb orez, vârfuri de săgeți sau alte bunuri materiale.

Detalii despre Nishiyama Onsen Keiunkan

Singura sursă de apă caldă a clădirii este dată de izvoarele Hakuho. De fapt, datorită acestui hotel, apele termale din zonă au devenit celebre în toată „Țara Soarelui Răsare”. Chiar dacă în zilele noastre hotelul este mult mai mare decât era în urmă cu 1300 de ani, stilul arhitectural original a rămas același.

Hotelul a trecut printr-o renovare majoră în 1997, însă s-a păstrat stilul arhitectural tradițional al „onsenului” original. Totuși, în anul 2005, toate camerele din cel mai vechi hotel din lume au fost dotate cu băi termale.

O rețea de conducte duce apa termală, care vine de la același izvor, spre fiecare încăpere a hotelului. De altfel, izvorul de care vă vorbeam a intrat în Cartea Recordurilor, având cel mai mare debit de apă termală de pe Glob. Mai precis, acesta pompează peste 1.600 de litri pe minut. În ceea ce privește temperatura apei, acesta este menținută constant la 40 de grade Celsius.

Unde se află cel mai vechi hotel din lume
Unde se află și cum arată cel mai vechi hotel de pe Glob. Are o vechime de peste 1300 de ani

De ce beneficiază clienții celui mai vechi hotel din lume

Nishiyama Onsen Keiunkan are nu mai puțin de 37 de camere, un restaurant kaiseki, dar și o platformă de unde clienții pot observa cerul pe timp de noapte. Hotelul este de asemenea dotat și cu acces la internet. Începând din 2019, toate camerele din cel mai vechi hotel din lume au Wi-Fi gratuit.

În plus, personalul poartă chimonouri „nibu-shiki”, port tradițional care își are originea în secolul al VIII-lea. De asemenea, covoarele tatami și arta clasică din camerele hotelului te fac să te simți ca și cum ai trăi în vremuri de mult trecute. Chiar și peisajele care înconjoară Nishiyama Onsen Keiunkan sunt de-a dreptul incredibile.