Home » Când, unde, cum » Cât poate să te coste o zi la mare, pe litoralul românesc? Iată cât cheltuie o familie, estimativ

Cât poate să te coste o zi la mare, pe litoralul românesc? Iată cât cheltuie o familie, estimativ

Alexandru Cazacu / 23.07.2021, 16:07
Cât poate să te coste o zi la mare, pe litoralul românesc? Iată cât cheltuie o familie, estimativ

Ne apropiem deja de sfârșitul lunii iulie, iar mulți dintre români sunt în concediu la malul mării. În ceea ce privește costurile din acest an, noi vă vom spune în continuarea articolului cât trebuie să scoți din buzunar pentru o zi pe litoralul românesc.

Cât poate să te coste o zi la mare, pe litoralul românesc

Spre deosebire de alți ani în care totul era destul de predictibil, acum situația este alta. Mai exact, dacă în alți ani, primele scumpiri apăreau de la 1 iulie, apoi la jumătatea lunii, iar de la 1 august se intra în vârf de sezon, cât tarifele atingeau cota maximă, acum nu mai este valabil acest lucru. Se pare că față de anul trecut prețurile sunt puțin mai ridicate.

Ei bine, în funcție de preferințele turiștilor, prețurile pornesc de la aproximativ 200 de lei pentru o noapte de cazare și pot ajunge chiar și la 700 de lei pe noapte. Cu toate acestea, pentru două persoane, tarifele la hotelurile de lux pot ajunge și chiar depăși 13.000 de lei pentru o săptămână.

Prețuri de cazare pe litoralul românesc

Ei bine, la unele hotel de lux de cinci stele din Mamaia, prețurile unei camere duble pentru o singură noapte depășesc 2.ooo de lei.

Pe de altă parte, în Jupiter, doi adulți se pot caza cu aproximativ 400 de lei / noapte, sumă în care vor avea inclus și micul dejun.

La capătul opus, la hotelurile de două și trei stele se pot găsi și camere duble începând de la aproximativ 250 de lei pentru o noapte.

Cât poate să te coste o zi pe litoralul românesc
Cât poate să te coste o zi pe litoralul românesc

Cât costă un șezlong în stațiunile de pe litoralul românesc

Ei bine, cei care sunt în concediu pe litoralul românesc plătesc în acest sezon estival prețuri începând de la 25 de lei pe zi pentru un șezlong și de la 180 de lei/zi pentru un baldachin. Cu toate acestea, prețurile de închiriere a șezlongurilor este mai accesibil în partea de sud a litoralului și mult mai scumpe în nord.

Pe de altă parte, prețurile diferă de la un operator economic la altul. În consecință, ai putea să găsești pe aceeași plajă mai multe tarife. De asemenea, este important să menționăm faptul că, șezlongurile sunt mai ieftine în timpul săptămânii decât în weekend.

Așadar, în stațiunea Mamaia, prețurile medii pot ajunge la 50-60 de lei pe zi. Însă în partea de nord a stațiunii, pot ajunge și la 100 de lei pe zi.

În schimb, în unele locuri din Năvodari, puteți găsi șezlonguri la prețul de doar 15 lei. Cam același tarif este valabil și în Constanța. Cu toate acestea, un șezlong de lemn cu umbrelă din stuf are un preț de aproximativ 30 de lei. Însă, costurile ajung și la 60 de lei, sâmbăta și duminica.

La Costinești, un șezlong costă în jur de 30 de lei, iar un baldachin 250 de lei. Însă, tot în această stațiune, pe unele plaje ale hotelurilor, șezlongurile sunt gratuite pentru clienții lor. În Eforie Nord și în Eforie Sud un șezlong se închiriază cu aproximativ 20 de lei/zi, însă prețurile sunt mai mari în weekend.