Home » Când, unde, cum » Ce este OnlyFans și cum funcționează de fapt această platformă

Ce este OnlyFans și cum funcționează de fapt această platformă

Alexandru Cazacu / 02.12.2021, 14:35
Ce este OnlyFans și cum funcționează de fapt această platformă

Lansată în 2016, OnlyFans este o platformă de socializare pe bază de abonament, unde utilizatorii pot vinde sau cumpăra conținut pentru adulți. Cu toate că nu se află printre platformele clasice cu astfel de conținut, compania este una foarte valoroasă. Haideți să vedem ce este OnlyFans și funcționează mai exact această platformă.

Ce este OnlyFans și cum funcționează platforma cu conținut pentru adulți

În zilele noastre există nenumărate moduri de a face bani în mediul online, însă unul dintre cele mai populare este oferirea contra cost a conținutului pentru adulți. Ei bine, OnlyFans este una dintre cele mai profitabile platforme folosite de persoanele interesate, în acest sens. În ciuda conținutului care poate fi găsit pe această platformă, nu este vorba despre un studio de video-chat.

După cum spuneam și anterior, platforma OnlyFans a fost lansată în anul 2016 și este bazată pe abonamente. Aici, utilizatorii pot vinde sau cumpăra conținut original, în special din categoria NSFW (Not Safe For Work). Mai exact, persoanele înregistrate pe site cu un cont de adult pot încărca videoclipuri sau poze cu conținut pentru adulți, care sunt protejate de un ”paywall”, iar pentru a putea accesa aceste imagini, cei interesați trebuie să plătească un abonament lunar.

În 2020, prețul unui astfel de abonament era cuprins între 4,99 și 49,99 dolari. Cu toate că utilizatorii au posibilitatea de a trimite contracost mesaje private, creatorii conținutului respectiv nu sunt obligați să comunice cu urmăritorii lor.

OnlyFans, platforma cu peste 30 de milioane de utilizatori

În urmă cu mai bine de 1 an, OnlyFans susținea că, de la înființare, a plătit peste 725 de milioane de dolari creatorilor de conținut înregistrați pe platformă. În concluzie, valoarea mărfurilor brute de pe platformă ar fi situată undeva între 800 de milioane și 1,5 miliarde de dolari.

Tot anul trecut, din cei peste 30 de milioane de utilizatori, aproximativ 450.000 erau creatori de conținut. Ei bine, se pare că se câștigă foarte mulți bani pe OnlyFans.

Ce este OnlyFans și cum funcționează de fapt această platformă
Ce este OnlyFans și cum funcționează de fapt această platformă cu conținut pentru adulți

Ce sume câștigă creatorii de conținut pe OnlyFans

Sub numele de utilizator ”Miss_Swroulette_Bella”, Monica Huldt este unul dintre utilizatorii care fac cei mai mulți bani pe OnlyFans. De exemplu, pentru un abonament lunar ea cerea 6,5 dolari. În plus, pentru un conținut la comandă și trimis prin mesaje private, sumele erau mult mai mari.

Potrivit celor de la Business Insider, ea a reușit să adune nu mai puțin de 1.100 de abonați, iar câștigurile sale de pe platformă depășesc 100.000 de dolari pe an. Însă, alte nume mari pot să încaseze sume mult mai ridicate pe OnlyFans, adică chiar și două milioane de dolari anual.

Cu toate acestea, banii nu intră instant în conturile creatorilor. OnlyFans este la fel ca oricare altă rețea de socializare (Instagram sau YouTube, spre exemplu), fiind puțin probabil ca o persoană să strângă un număr foarte mare de abonați chiar după înscriere, potrivit playtech.ro.

În concluzie, pentru a ajunge să facă bani frumoși pe OnlyFans, utilizatorii care oferă conținut original, trebuie mai întâi să adune un număr destul de mare de abonați.