Home » Când, unde, cum » Ce înseamnă BMW și de unde provine, de fapt, celebrul acronim

Ce înseamnă BMW și de unde provine, de fapt, celebrul acronim

Violeta Badea / 13.05.2021, 16:02
Ce înseamnă BMW și de unde provine, de fapt, celebrul acronim

Ce înseamnă, de fapt, BMW și de unde provine de fapt celebrul acronim. Pe unele cuvinte le-ai folosit toată viața, dar cu siguranță nu știi ce înseamnă. Mai mult decât atât, de unele nici nu știai ca sunt, de fapt, prescurtări. Un acronim foarte des întâlnit este BMW. Ce înseamnă acesta și de unde provine vei afla din materialul următor. 

Ce înseamnă, de fapt, BMW

În limba română există numeroase prescurtări extrem de folosite, iar unul dintre acestea este BMW, renumitul producător de automobile. BMW nu este o simplă alăturare de litere, ci înseamnă ceva. Denumirea companie provine de la Bayerische Motoren Werke GmbH, care se traduce aproximativ cu Bavarian Engine Works Company.

Compania a luat naștere în anul 1916, iar sediul se află în München, Bavaria. În prezent, BMW produce autovehicule în Germania, Brazilia, China, India, Africa de Sud, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Compania se bucură de un succes imens și a reușit să fie al 12-lea cel mai mare producător mondial de autovehicule cu peste două milioane de vehicule produse, numai în anul 2015.

Cei care dețin această companie sunt membrii familiei Quandt, iar alte acțiuni sunt deținute de publicul de tip float. Automobilele și vehiculele performante sunt comercializate sub mărcile BMW, Mini și Rolls-Roys. În timp ce motocicletele sunt vândute sub marca BMW Motorrad. Compania se poate lăuda cu un succes fabulos și în domeniul sporturilor cu motor, de exemplu în Formula 1.

De unde provine acronimul BMW
De unde provine acronimul BMW

Scurtă istorie a companiei

În anul 1918, BMW a fost nevoită să producă motoare de aeronave prin condițiile Tratatului de Armistițiu din Versailles. După un timp, compania a început să producă echipamente agricole, articole de uz casnic și frâne de cale ferată. În anul 1922, Camillo Castiglioni a cumpărat drepturile asupra numelui BMW, ceea ce a dus la redenumirea societății descoperite de la Rapp Motorenwerke la Süddeutsche Bremse AG.

Tot în acel an, compania s-a mutat în clădirile fabricii BFW din Lerchenauer Strasse și s-a redenumit în Bayerische Motoren Werke AG. Astfel, producătorul și-a recăpătat vechiul nume. Acest lucru înseamnă că BMW AG este succesorul legal al BFW. Sediul corporativ și fabrica-mamă a BMW Group se află la fostul site BFW din Milbertshofen, München până în zilele noastre. Data înființării BFW din 7 martie 1916 este considerată ziua de naștere oficială a BMW.

În anul 1923, BMW a început să producă motociclete, iar primul model a fost R32. În anul 1928, compania a început să producă automobile și a cumpărat Automobilwerk Eisenach. Modelul actual al lui Automobilwerk Eisenach era modelul Dixi 3/15, copie licențiată a modelului Austin 7, care a început producția în anul 1927.

BMW 3/20 a fost primul model de automobil BMW conceput în totalitate de companie. Acesta era format dintr-un motor cu patru cilindrii, iar mai târziu, în anul 1933, a apărut motorul de șase roți,în BMW 303.

Această companie este prima care a lansat mașina electrică (BMW i3), în anul 2013. Un an mai târziu, BMW a lansat prima mașină  sport hibri. Aceasta se numește BMW i8. De asemenea, această mașină este primul vehicul care utilizează primul BMW în linie-trei, BMW B38 .