Home » Când, unde, cum » Ce reprezintă însemnele misterioase care apar pe tancurile rusești. Semnificația pentru fiecare simbol în parte

Ce reprezintă însemnele misterioase care apar pe tancurile rusești. Semnificația pentru fiecare simbol în parte

Manolică Anca / 15.03.2022, 09:00
Ce reprezintă însemnele misterioase care apar pe tancurile rusești. Semnificația pentru fiecare simbol în parte

Pe tancurile, artileria și camioanele rusești au fost pictate diferite simboluri care ar putea conține secretele planurilor lor. Marcajele includ simboluri „A”, „Z”, „O” sau triunghiuri cu două linii pe laturile lor, despre care analiștii spun că apar de obicei doar cu puțin timp înainte de luptă. Iată ce semificație are fiecare dintre aceste însemne misterioase.

Semnificații sinistre ascunse în spatele simbolurilor de pe tancurile rusești

Odată cu pornirea războiului de către Rusia în Ucraina, am putut vedea cu toții o mulțime de imagini cu artileria de luptă trimisă de Vladimir Putin pe front. Odată cu acestea, am putut observa și o serie de simboluri pictate pe tancuri, blindate avioane, unele dintre ele misterioase.

În timp ce Rusia plănuiește un nou atac major asupra capitalei Ucrainei, Kiev, o mulțime de teorii cu privire la semnificația acestora au fost împărtășite. Iar acum, la mai bine de două săptămâni de la începerea războiului, experții cred că au descifrat simbolurile de cod care sunt folosite de ruși.

Litera X

Se crede că vehiculele lor au fost marcate pentru identificare pentru exerciții militare rusești și belaruse, înainte de invazia Ucrainei. Videoclipuri și imagini șocante recente au arătat sute de tancuri care atacau orașele ucrainene cu litera X pe lateral.

Se spune că simbolul înseamnă că acestea transportă forțe speciale de elită cecene, care au fost supranumite „vânătorii”. Kremlinul susține că toți cei care fac parte din forțele speciale mortale ale lui Putin au comis anterior crime.

Litera V pe tancul rusesc
Litera V pe tancul rusesc

S-a raportat că fiecărui soldat i s-a dat un „pachet de cărți” pe care se află fotografii ale unor înalți oficiali ucraineni și ofițeri de securitate pe care Moscova îi vrea morți.

Însemnele misterioase de pe tancurile rusești. Litera A

Vehiculele militare care poartă litera A ar fi, de asemenea, un tip similar al forțelor speciale de elită rusești. Acești soldați fac parte permanent din armata rusă și îndeplinesc misiuni atât pe timp de război, cât și pe timp de pace.

Simbolul V

Între timp, despre tancurile, mașinile și avioanele care prezintă simbolul V se spune că operatorii lor fac parte din pușcașii marini ruși.

Însemnele misterioase de pe tancurile rusești. Litera O

Iar experții sunt de părere că dacă în Ucraina ajung tancuri care arată litera O, înseamnă că trupele belaruse au intrat în luptă.

Mult controversata literă Z

În cele din urmă, pe multe dintre tancurile rusești există un simbol alb care seamănă cu litera Z, uneori cu o cutie albă în jurul ei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, simbolul Z înseamnă „pentru victorie”. Cu toate acestea, o sursă militară din capitala ucraineană Kiev a declarat pentru The Sun că simbolul Z este cel mai probabil pentru a ajuta la evitarea focului prietenesc.

Marcajul împiedică forțele rusești să își atace propriile vehicule, dar permite și forțelor adverse să le identifice. Există posibilitatea unei confuzii, deoarece tancurile ucrainene arată foarte asemănător, mai ales din aer. Alți experți susțin că Z-ul simbolizează faptul că vehiculele sunt gata de atac.

Este ziua 20 a războiului Rusia-Ucraina, iar liderii celor două țări se pregătesc de o nouă rundă de negocieri.