Home » Când, unde, cum » Ce salariu are o bonă în România și ce atribuții îi revin de fapt

Ce salariu are o bonă în România și ce atribuții îi revin de fapt

Alexandru Cazacu / 01.11.2021, 15:02
Ce salariu are o bonă în România și ce atribuții îi revin de fapt

Mulți dintre părinții care sunt nevoiți să lucreze și nu au timp să stea cu copiii lor aleg să angajeze o bonă. Ei bine, în ceea ce privește salariul unei bone, acesta variază în funcție de mai mult factori. Haideți să vedem ce salariu are o bonă în România și ce atribuții are de fapt o persoană care are grijă de copii.

Ce salariu are o bonă în România

În primul rând, salariul unei bone variază în funcție de programul de lucru. Concret, o bonă care lucrează part-time va încasa mai puțin decât o bonă angajată full-time. De asemenea, salariul diferă și în funcție de atribuțiile bonei. De exemplu, dacă în intervalul de timp pe care îl petrece alături de copii, bona mai face și alte treburi casnice, banii încasați vor fi mai mulți.

Totodată, un alt factor care determină salariul unei bone este numărul de copii de care trebuie să aibă grijă. Chiar dacă programul de lucru este același, cu cât numărul de copii este mai mare, cu atât salariul va crește. Adică, este mai simplu să ai grijă doar de un copil. Ei bine, în cazul în care vorbim de 2 sau mai mulți copii, atunci grija, atenția și atribuțiile sunt din start mai mari, așadar și salariul va fi pe măsura serviciilor prestate. La fel și în cazul copiilor cu nevoi speciale, când bonele vor avea, de asemenea, un salariu mai mare.

Câți bani încasează o bonă în România

Potrivit anunțurilor postate pe diverse site-uri, pentru o bonă care lucrează 8 ore, de luni până vineri, într-o localitate de lângă București, se oferă un salariu lunar cuprins între 2.800 și 3.000 de lei. Printre atribuțiile persoanei angajate se cere supravegherea, adormirea, hrănirea și igiena copilului. De asemenea, în fișa postului intră și participarea bonei la activități specifice vârstei copilului, joaca și plimbările.

Pe de altă parte, în Capitală o bonă angajată part-time (5 ore pe zi), de luni până vineri, poate câștiga în jur de 2.500 de lei pe lună. În ceea ce privește cerințele, bona trebuie să aibă experiență în acest domeniu, să fie activă și nefumătoare.

Tot în București, o bonă cu experiență poate câștiga 3.000 de lei lunar, dacă supraveghează, îngrijește și plimbă copilul. De asemenea, se cere și asistarea mămicii la unele treburi.

În concluzie, în cazul unei bone angajată full time, salariul poate ajunge și chiar depăși 3.000 lei lunar, în funcție de atribuțiile și experiența sa.

Câți bani încasează o bonă în România și ce atribuții are de fapt
Câți bani încasează o bonă în România și ce atribuții are de fapt

Câți bani câștigă bona filipineză, angajata soților Măruță

După cum bine știm, Andra și Cătălin Măruță au o viață profesională foarte încărcată. În acest context, au avut nevoie și de ajutorul unei bone. Ei bine, imediat după venirea pe lume a lui David, celebrul cuplu a angajat o bonă filipineză. Potrivit artistei, acum bona face deja parte din familia lor. Cu toate acestea, oare cât câștigă filipineza?

Se pare că în 2014, bona din Filipine primea de la soții măruță un salariu de aproximativ 1.000 de euro lunar. Ei bine, acum suma s-a dublat, iar vedetele au ajuns să plătească aproape 2.000 de euro pe lună, potrivit cancan.ro.