Home » Când, unde, cum » Ce salariu are un antrenor de fitness și care sunt joburile din care se câștigă cel mai bine în Sport & Wellness

Ce salariu are un antrenor de fitness și care sunt joburile din care se câștigă cel mai bine în Sport & Wellness

Alexandru Cazacu / 12.01.2022, 14:56
Ce salariu are un antrenor de fitness și care sunt joburile din care se câștigă cel mai bine în Sport & Wellness

Ca urmare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei, domeniul de Sport & Wellness este unul dintre cele mai afectate. Asta deoarece sălile de sport nu au funcționat în această perioadă la capacitatea maximă. Cu toate acestea, angajații acestor centre reușesc să își rotunjească veniturile. Haideți să vedem ce salariu are un antrenor de fitness și care sunt cele mai bine plătite joburi din Sport & Wellness.

Ce salariu are un antrenor de fitness și care sunt cele mai bine plătite joburi din domeniul Sport & Wellness

În comparație cu alte domenii, media salariilor din Sport & Wellness este destul de scăzută. În ciuda acestui lucru, după cum spuneam, angajații centrelor de sport își rotunjesc veniturile de bază cu ajutorul comisioanelor primite pentru recrutarea noilor membri în comunitate, conform unui index salarial publicat de eJobs România.

Mai exact, după cum se arată pe platforma de recrutare, mai bine de 28% din angajații acestui domeniu încasează sub 2.000 de lei pe lună (net). Cu toate acestea, aproape 15% dintre cei care își desfășoară activitatea în acest sector câștigă salarii medii nete cuprinse între 4.000 și 7.000 lei lunar (net), potrivit celor de la wall-street.ro.

Totodată, conform datelor de pe cea mai mare platformă de recrutare din țara noastră, 37,7 dintre acești angajați câștigă salarii cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei pe lună, iar peste 14% încasează lunar venituri cuprinse între 3.000 – 4.000 de lei.

Care sunt joburile din care se câștigă cel mai bine în Sport & Wellness

În timp ce un antrenor de fitness câștigă în medie un salariu de aproximativ 2.000 de lei, cele mai mari salarii din acest domeniu sunt încasate de cei care ocupă poziții de conducere, persoanele din departamentul financiar și cei din contabilitate, spun specialiștii.

„Cele mai mari salarii din domeniu sunt câștigate de persoanele care ocupă poziții de conducere și de cele din departamentul financiar-contabil sau marketing. Ne așteptăm ca la începutul anului, când e vremea rezoluțiilor și numărul de abonamente la sală crește, să se vadă și o ușoară creștere pe numărul de joburi deschise în acest sector.

Evident, totul e corelat și dependent de evoluția crizei sanitare și a restricțiilor impuse de aceasta. Pe platforma eJobs.ro, în acest moment, sunt disponibile peste 500 de joburi”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing eJobs România, potrivit sursei citate.

Ce salariu încasează un antrenor de fitness
Ce salariu încasează un antrenor de fitness

Cele mai mari salarii medii nete din Sport & Wellness:

  • Director Administrativ – un salariu de 11.000 lei
  • Director Financiar – salariu în valoare de 10.500 lei
  • Un contabil-șef încasează lunar suma de 7.090 lei
  • PR Manager – un salariu de 6.500 lei
  • Director Tehnic – 6.300 lei.

Cele mai mici salarii medii nete din domeniul Sport & Wellness:

  • Un kinetoterapeut câștigă în medie 2.400 lei
  • Social media specialist – 2.200 lei
  • Instructor fitness – 2.000 lei
  • Recepționer – un salariu de 2.000 lei
  • Asistent nutriționist – salariu de 2.000 lei.

După cum era și de așteptat, aceste sume sunt diferite de la o zonă la alta, iar cele mai mari salarii medii nete din domeniul Sport & Wellness sunt în următoarele orașe:

  • București – 3.000 de lei
  • Constanța – 3.000 de lei
  • Timișoara – 2.700 de lei
  • Cluj-Napoca – 2.600 de lei
  • Oradea – 2.530 de lei.

Pe de altă parte, cele mai mici salarii medii nete din acest domeniu se câștigă în orașele: Focșani – 2.000 de lei; Fălticeni – 2.000 de lei; Alba-Iulia – 1.850 lei; Botoșani – 1.774 lei; Zalău – 1.500 lei.