Home » Când, unde, cum » Ce semnificație are argint 925. Ce arată de fapt acest marcaj trecut pe bijuterii

Ce semnificație are argint 925. Ce arată de fapt acest marcaj trecut pe bijuterii

Manolică Anca / 04.08.2022, 16:59
Ce semnificație are argint 925. Ce arată de fapt acest marcaj trecut pe bijuterii

Argintul este strălucitor, luminos, atemporal și la modă, fiind folosit în mod universal în confecționarea bijuteriilor pe care cu toții le iubim. Este un metal rezistent care combină atât frumusețea, cât și durabilitatea. Însă, există atât de multe varietăți de argint pe piață, încât este ușor să le confunzi când auzi termeni precum argint 925, argint pur, argint fin, argint pentru monede și așa mai departe. Vorbim, în rândurile de mai jos, despre ce semnificație are argint 925.

Ce înseamnă, de fapt, argint 925

Estetica strălucitoare și rece a argintului emite atingerea metalică pe care o cunoaștem și o iubim cu toții. Dacă argintul este metalul prețios pe care îl alegi, de regulă, pentru bijuterii, acestea sigur vor dura o bună bucată de timp. Totuși, una dintre cele mai aprinse discuții este legată de puritatea acestui material și de modul în care sunt realizate piese precum cerceii, inelele sau brățările. Așadar, ce este argintul 925?

Ștampila 925 de pe bijuteriile din argint se referă la puritatea argintului. Înseamnă că pentru fiecare 1000 de părți de material din piesa de bijuterie, 925 de părți trebuie să fie din argint și nu mai mult de 75 de părți trebuie să fie un metal diferit, de obicei cupru, nichel. Se descompune în 92,5% argint și 7,5% un metal suplimentar.

Este imposibil să ai bijuterii din argint realizate din 99,9% argint pur sau fin, deoarece conținutul este mult prea moale pentru a fi folosit singur. Astfel, pentru a întări argintul și pentru a menține culoarea și strălucirea, argintul pur este amestecat cu un metal suplimentar, astfel încât noul compus să fie suficient de ferm și durabil pentru a fi lucrat de către argintari. Argintul 925 sterling este mai bun decât argintul pur, deoarece este moale, ceea ce îl face dificil de modelat pentru producătorii de bijuterii.

Este cel mai bun tip de argint

Argintul 925 sterling este mai bun decât argintul pur, deoarece este moale, ceea ce îl face dificil de modelat pentru producătorii de bijuterii. Prin urmare, acesra este cel mai bun tip de argint în designul bijuteriilor. De altfel, este și motivul pentru care bijutierii sunt capabili să realizeze cele mai complicate și complexe modele cu argint 925.

În timp ce Statele Unite, Europa și cea mai mare parte a lumii aplică un standard strict al argintului sterling de 92,5 argint la 7,5 cupru sau alte aliaje, există și alte standarde. De exemplu, unele țări, inclusiv Franța, au un standard de 95 %. Cu toate acestea, 92,5 este cel mai frecvent întâlnit.

Rețineți că, dacă nu există ștampilă sau un semn care nu poate fi urmărit sau identificat, înseamnă că puritatea argintului poate fi pusă la îndoială, existând posibilitatea ca bijuteria să fie una falsă. Se întâmplă de multe ori acest lucru, deoarece argintul este mult mai ieftin decât metalele mai scumpe, cum ar fi aurul.

Același lucru este valabil și pentru bijuteriile din aurTrebuie să aibă marcaje de karate pentru a-și afișa puritatea.